U opštini Knjaževac otvoren restoran „Banjica“ u sklopu „SP RESORT Stara planina“

    0

    U četvrtak 15.08.2019. svečano je otvoren restoran ,,Banjica” koji će raditi u okviru kompanije SP RESORT Stara planina. Posetioci restorana će od sada moći da uživaju u najraznovrsnijim specijalitetima po kojima je ovaj kraj nadaleko poznat.

    Gosti su imali priliku da na otvaranju saznaju više o planovima SP RESORT-a  kao i o daljem razvoju ove lokacije. Direktor SP RESORT Goran Karadžić istakao je: ,,Ovo je početak rada na pripremi termalnog RESORTA koji će zajedno sa hotelima Stara planina i Babin zub kao i Planinarskim domom na Staroj planini činiti celinu, ali i za celokupan region jugoistične Srbije ovo će predstavljati prvi korak u razvijanju iste. Na 50 km naši gosti u sklopu istog RESORTA moći će da uživaju u planini, ali isto tako i u termalnim blagodetima”. Predsednik opštine Knjaževac Milan Đokić izrazio je zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom opštine i kompanije SP RESORT i istakao izuzetan uticaj na razvoj turizma za opštinu Knjaževac.

    Restoran se nalazi u neposrednoj blizini termalnog izvorišta sa lekovitom vodom koje je godinama unazad omiljeno izletište Knjaževčana. U blizini ovog objekta nalazi se mini aqua park i olimpijski bazen sa banjskom vodom gde su se svojevremeno pripremali za takmičenja plivači Nađa Higl i Milorad Čavić kao i naši vaterpolisti, plivačke reprezentacije Grčke i Makedonije i mnogi drugi. Voda u knjaževačkom bazenu je posebne gustine i temperature što sportistima omogućava kvalitetne treninge i dobre rezultate.

    Nezaobilazna stanica svih putnika na putu ka Staroj planini od sada je i restoran „Banjica“ i termalni izvor pored koga se restoran nalazi.