Tamara Dragičević: “Kad sam videle sebe kao Silvanu, nisam mogla da se prepoznam”

  0
  Foto: Benny Gaši/Newmediateam

  Tamara Dragičević, jedna od trenutno najpopularnijih glumica novije generacije, ne prestaje da privlači pažnju javnosti ulogom legendarne pevačice Silvane Armenulić u filmu „Toma“. Pored glume, karakterističnog akcenta i gestikulacije, dobar deo uloge Silvane zasnovan je i na njenom izgledu – kostimu, frizuri i šminki. Upravo o šminki na filmu „Toma“, ali i generalno na sceni, pričale su Tamara Dragičević i šminkerka Nena Ilić u okviru prvog KIKO Milano make-up maratona, deleći sa publikom savete i iskustva za postizanje glamuroznog make-upa kao sa filma.

  Filmska šminka zaista mnogo pomaže da do kraja uđete u lik – daje onaj final touch, koji vam pomaže da poverujete sami sebi u određenoj ulozi. Iskreno, ponekad poželim i da se sama našminkam pred neku predstavu, ne bih li lagano ulazila u lik“, rekla je Tamara i dodala da nikad neće zaboraviti momenat kada se videla u ogledalu tokom snimanja filma „Toma“. „Toliko sam se iznenadila kad su me prvi put našminkali kao Silvanu – nisam mogla da se prepoznam“.

  Nena Ilić je zato odlučila da Tamaru vrati u dane snimanja „Tome“ i našminka je kao modernu verziju Silvane Armenulić. „Kao i što je slučaj sa modom, trendovi u šminkanju koji su bili prisutni u to vreme stalno se vraćaju – idealan primer za to je crveni karmin i izražen ajlajner“, rekla je Nena, dok je Tamara priznala da ranije nije volela na sebi crveni karmin.

  Crvenu sam nekako uvek stavljala u kategoriju boja koje mi ne stoje, ali svaki put kada me Nena našminka istom, odmah promenim mišljenje“, dodala je Dragičevićeva.

  KIKO Milano MAKE-UP MARATON traje tokom celog vikenda u šoping centru Galerija, a u nedelju, 26. decembra od 16h, čast da ga zatvore imaće glumica Olja Lević i šminker Milan Bauranov.

  ***

  Za ovaj look korišćen je crveni karmin A Holiday Fable Enchanting lipstick i A Holiday Fable Forever Magic ajlajner iz najnovije KIKO Milano praznične kolekcije.