Svečano otvorena nova kompanija u Svilajncu

    0

    Danas je italijanski Ariston svečano otvorio fabriku u industrijskoj zoni “Veliko polje” i zaposliće oko 100 radnika, a proizvodiće grejače za najveće svetske proizvođače bele tehnike. Ova firma je proširila svoj prvobitni plan i sada ima proizvodnu halu od preko 4000 metara kvadratnih. Ovo je investicija vredna preko 3 miliona.

    „Radili smo preko dve godine na ovom projektu. Ariston je značajna firma za Srbiju, a i za Svilajnac je posebno bitan. Opština Svilajnac je još jednom dokazala da može da bude partner i velikim kompanijama kao što je Ariston ,“izjavio je na otvaranju predsednik opštine Svilajnac, Predag Milanović.

    Na svečanom otvaranju prisutnima se obratio i predsednk Thermowatt kompanije, Karlo Germano Ravina: ”Jako sam srećan što nam se pružila prilika da otvorimo fabriku ovde. Imamo velika očekivanja kada se radi o jedno ovako velikoj fabrici i ovako značajnom početku. Izabrali smo Svilajnac posle mnogo razmišljanja jer naša strategija podrazumeva ostvarivanje dobrog partnerstva a ovde smo jako dobro primljeni.”  

    Otvaranju je prisustvovao i ambassador Italije u Srbiji Karlo Lo Kaša koji je ovom prilikom istakao značaj saradnje Italije i Srbije.