Švajcarska kompanija DHG kupac zemljišta na Novom Beogradu

  0
  Blagoje Antić (Foto: dhg.ch)

  Zemljište na Novom Beogradu u Bloku 40, između Bulevara heroja sa Košara i Ulice Tošin bunar, prodato je nedavno za 3,1 milion evra na javnoj licitaciji. Od Grada Beograda kupila ga je kompanija DHG d.o.o. čiji je vlasnik Blagoje Antić iz Ciriha, švajcarski tajkun srpskog porekla. Kako saznajemo, kompanija DHG planira da na ovom mestu gradi stambeno-poslovni kompleks. 

  Prema dostupnim izvorima, imovina Blagoja Antića procenjena na više stotina miliona švajcarskih franaka. Inače, on je vlasnik 100 odsto DHG d.o.o. dok je zakonski zastupnik kompanije Milena Stevović njegova ćerka.

  DHG Holding, sa sedištem u Cirihu u Švajcarskoj, bavi se izgradnjom i finansiranjem kupovine nekretnina, renoviranjem i uređenjem reprezentativnih prostora kao i održavanjem objekata. 

  Inače, aktivnosti njegovog vlasnika DHG Holding sežu 25 ranije kada je Blagoje Antić u Švajcarskoj pokrenuo manju firmu specijalizovanu za podove i renoviranje prostora. Za više od dve decenije kompanija je izrasla u jednu od najvećih u oblasti nekretnina, renoviranja i održavanja objekata u Švajcarskoj.