Sutra počinju Mediteranske igre u Oranu, kasno noćas naš Tim doputovao čarterom u Alžir

  0
  Foto: Dragana Stjepanović/Olimpijski komitet Srbije

  Najveći deo našeg Mediteranskog tima, sinoć u kasnim časovima otputovao je čarter letom sa beogradskog aerodroma „Nikola Tesla“ na Mediteranske igre u Oranu. Sportistkinje i sportisti iz sportskih grana vaterpolo, karate, rvanje, boks, rukomet, odbojka i boćanje, stigli su u Oran nekoliko minuta iza 03.00 časova ujutru po vremenu u Srbiji.

  Pored ove grupe, juče ujutru je redovnom linijom iz Beograda preko Rima još jedna grupa sportista otišla za Alžir, tako da je Mediteransko selo u Oranu od jutros prilično ispunjeno sportistima iz Srbije.

  Foto: Dragana Stjepanović/Olimpijski komitet Srbije

  U Oranu će sutra, 25. juna početi XIX Mediteranske igre, a pre svečane ceremonije u nekoliko sportova već će početi takmičenja. Srbiju će na Mediteranskim igrama predstavljati ukupno 151 sportista, a prvi na borilište izlaze vaterpolisti koji će od 13.00 časova odigrati meč prvog kola u grupi B protiv ekipe Slovenije. Pored naše reprezentacije i Slovenije, u grupi B nalaze se još i Francuska, Crna Gora i Portugal.

  Ceremonija otvaranja XIX Mediteranskih igara održaće se na Olimpijskom stadionu u Oranu sa početkom u 20.00 časova (po lokalnom vremenu), odnosno u 21.00 čas po vremenu u Srbiji. Zastavu Srbije u defileu nacija nosiće osvajač srebrne medalje sa Olimpijskih igara u Tokiju 2020, strelac Damir Mikec.