Udovica čuvenog republikanskog senatora Džona Mekejna podržala Bajdena: “U ovoj trci postoji samo jedan kandidat koji se zalaže za vrednosti Amerike”

1
Foto: Profimedia

Sindi Mekejn, udovica dugogodišnjeg republikanskog senatora iz Arizone Džona Mekejna, objavila je na Tviteru da podržava kandidaturu Džo Bajdena, kandidata demokrata na predstojećim izborima, za predsednika SAD.

“Moj suprug je živeo prema načelu – država pre svega. Da, mi smo republikanci, ali smo pre svega Amerikanci. U ovoj trci postoji samo jedan kandidat koji se zalaže za vrednosti naše nacije, a to je Džo Bajden”, napisala je Mekejn u seriji tvitova, a prenosi CNN.

“Džo i ja nismo saglasni oko svih pitanja i poznate su mi njegove rasprave sa mojim suprugom, ali smatram da je on pošten i dobar čovek. Vodiće nas dostojanstveno”, dodala je ona.

Bajden se, takođe na Tviteru, zahvalio za ukazanu podršku.

“Sindi, duboko sam počastvovan što uživam tvoju podršku i prijateljstvo. Ovi izbori su iznad bilo koje političke stranke. Zahtevaju od svih nas da se okupimo kao jedna Amerika i obnovimo dušu nacije. Zajedno ćemo to obaviti”, napisao je Bajden.

On je rekao i da je podrška Mekejnove usledila nakon komentara aktuelnog predsednika Donalda Trampa, ujedno i kandidata republikanaca na predstojećim izborima da su, kako je preneo Atlantik, “ubijeni i povređeni u ratu gubitnici i naivci”.

Podsetimo, Džon Mekejn je bio ratni zarobljenik u Vijetnamu nakon što je njegov avion oboren u toku vojne akcije.

“Možda ovo ne bi trebalo da kažem, ali me ona podržava zbog onoga što se desilo mom sinu i njenom suprugu koji su služili ovoj zemlji i jesu njeni heroji”, rekao je Bajden.

Tokom intervjua za BBC, Mekejn je rekla da je ona bila ta koja je kontaktirala Bajdena u vezi pružanja podrške.

“Želim da osetim da je mom predsedniku stalo do moje zemlje i mene, a to jeste tako kod Bajdena”, rekla je Mekejn, dodajući da “Džo ima veliku empatiju prema ljudima u ovoj zemlji”.

“Verujem da naši momci i devojke koji su služili vojsku nisu gubitnici, oni koji se žrtvuju za naciju, ne mogu to da budu. To je u velikoj meri bila kap koja je prelila čašu”, rekla je Mekejn.

Na virtuelnoj demokratskoj konvenciji Mekejn je izjavila da joj je bila šast da podrži Bajdena u trci za predsednika SAD.

“Moj suprug i Bajden su 30 godina bili prijatelji, još i pre nego što su služili u Senatu. Prihvatam poziv Bajdenovog izbornog tima da učestvujem na događaju koji slavi njihovo prijateljstvo”, zaključila je Mekejn.

1 KOMENTAR

  1. Није баш најјасније из којих разлога су америчке демократе кренуле стопама Совјетских колега и почеле да кандидују политичаре у осмој деценији ? Такви примери су се тамо завршавали пре смрћу “председника”, него примопредајом дужности на крају мандата. Но, видећемо како ће одговорити на Трампове сумње да не зна да ли је уопште жив ?

Comments are closed.