“Suočićemo se sa koronom na najsuroviji način. Biće lošije, nema sumnje…”

2
(BETAPHOTO/MILOS MISKOV/MO)

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da nema sumnje da će situacija u vezi sa koronavirusom u Srbiji biti lošija i da ćemo se suočiti sa opakom bolešću na najsuroviji način.

Dobro je, kako je rekao, što se u Srbiji grade nove bolnice.

“Nemamo veliki broj mrtvih, ni hospitalizovanih, ali je krajnje vreme da se uozbiljimo, radimo na bolnicama, opremi… Radimo na vakcini, pregovaramo sa Rusima, Kinezima, Zapadom. Ovi rade na virusu sa majmunom, pa posle imaju problema. Ja sam mislio da će sve biti gotovo do oktobra-novembra, ali neće”, rekao je Vučić, a preneo Blic.

U Srbiji je danas registrovan veliki skok broja novozaraženih koronavirusom u odnosu na prethodne dana. U poslednja 24 časa, virus je otkriven kod još 245 osoba.

Vučić je rekao da Srbiiji sledi težak period u vezi sa bolešću COVID-19.

“Nisu to još dramatične brojke, da ne plašimo ljude, govorili smo da dolazi teže vreme. Ne možete, kada u Hrvatskoj na manji broj testiranih imate 770 obolelih. To bi bilo kao da u Srbiji imamo 1.300. Kad imate u Makedoniji 200, to je kao da mi imamo 800. Mi nemamo veliki broj mrtvih, ni hospitalizovanih. Suočićemo se sa opakom bolešću u najsurovijem smislu reči”, rekao je Vučić.

“Pogledajte kako skaču brojevi u inostranstvu. Mi se i dalje držimo najbolje proporcionalno svom broju. I danas se dobro držimo iako je najlošiji dan. Da li će biti lošije, biće, naravno”, dodao je on.

Na pitanje hoće li se škole zatvarati, Vučić je rekao da nije deo medicinskog tima Kriznog štaba, ali da ne vidi veliki smisao u tome.

“Nemamo mi dece od 6, 7 do 18 godina da su životno ugroženi, problem je ako prenesu virus na starije. Veći je problem za njih, za bolesne, dijabetičare, gojazne. Molim naše bake i deke da vode računa o sebi”, rekao je Vučić.

2 KOMENTARA

  1. problem je sto rade sa Majmunom , nije cudo sto nema rezultata i ja radim isto sa Majmunima vec 20 godina i isto nema rezultata

  2. “I danas se dobro držimo iako je najlošiji dan. Da li će biti lošije, biće, naravno”, dodao je on.” И председник, то наравно зна, јер он зна да ће се људи све мање и мање придрћавати “мера” ? Не, него зато што и он зна да те мере ничему не служе.

Comments are closed.