Siva jesen i izvestan pad sa prvog mesta: Kako je Đoković u Šangaju izgubio mnogo više od jednog meča

0
May 25, 2019 - Paris, France - Novak Djokovic training in Suzanne Lenglen court during Roland Garros kids day on May 25, 2019 in Paris, France., Image: 436922324, License: Rights-managed, Restrictions: * France Rights OUT *, Model Release: no, Credit line: Profimedia, Zuma Press - News

Najbolji srpski teniser i trenutno prvi reket sveta, do kraja godine će, sasvim je izvesno, izgubiti tu poziciju. To bi moglo da se dogodi već početkom novembra, po završetku mastersa u Parizu.

Đoković je od, za njegove standarde, ranog ispadanja na US Openu i gubitka velikog broja bodova u stalnom begu, a u stopu ga prati Rafael Nadal.

Prema danas ažuriranoj ATP listi, razlika između dvojice najboljih tenisera je svega 320 bodova.

Đoković je prošle godine osvojio titulu u Šangaju, koja mu je donela 1.000 ATP poena, a ovogodišnjim ranim ispadanjem odbranio je tek 180 što znači da je ostao bez 820. S obzirom da je pre turnira u Šangaju bio 1140 poena ispred Španca, računica je jasna.

Srpski teniser pred sobom ima odbranu dva finala mastersa – u Parizu i Londonu – što znači da mora da odbrani čak 1600 poena.

Istovremeno, Nadal ne brani ni jedan jedini poen jer u ovom periodu prošle godine nije nastupao na turnirima.

Mozzart sport piše da će do smene na vrhu ATP liste doći već 4. novembra.