SDS zahteva hitnu ostavku Saveta REM-a

0
Foto: Igor Pavićević

 (Beta) – Socijaldemokratska stranka (SDS) je danas saopštila da zahteva “hitnu” ostavku članova Saveta Regulatornog tela za elektronske medije (REM), na čelu s predsednicom, Oliverom Zekić.

SDS je zatražila ostavku jer REM nije reagovao na objavljivanje fotografija tela žrtava kriminalne grupe Veljka Belivuka na televiziji Pink, a Zekić je rekla da su prikazane fotografije “edukativnog karaktera”.

Stranka je ocenila da je takva reakcija “ruganje i pravnoj državi i zdravom razumu i svakom gradjaninu ove zemlje” i da će o tome obavestiti predstavnike Evropskog parlamenta u sledećoj fazi pregovora.

SDS je uz to saopštila da u pogledu izbornih uslova smatra da je “nerealno” očekivati bilo kakve rezultate dok god je Zekić predsednica Saveta REM-a, jer je već pokazala da ne predstavlja REM nego “vladajuću stranku”.

“Paralelno s tim se dešava se brutalno satanizovanje lidera opozicije. Pa tako režim u pokušaju da se zaboravi da su svi ovi zločini generisani pod njihovim okriljem, naziva predsednika Socijaldemorkatske stranke Borisa Tadića ‘portparolom ubica’, a predsednika Stranke slobode i pravde Dragana Djilasa optužuju da ‘računa na koljače’. To je ne samo upotreba najezivije propagande i zamene teza, već i opasno crtanje meta”, ukazala je SDS.

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin u nedelju je na televiziji Pink pokazao fotografije žrtava kriminalne grupe Belivuka, a predsednica Saveta Regulatornog tela za elektronske medije Olivera Zekić ocenila da su fotografije žrtava “edukativnog karaktera” i da “treba da uznemire i opomenu, kako bi svi shvatili koliko je neophodno boriti se protiv toga”.