Savetnica u ambasadi Crne Gore u Ankari: “Nisam više diplomata”

6
Foto;: Fejsbuk / Mirna Nikčević

Mirna Nikčević, prva savetnica u Ambasadi Crne Gore u Ankari, na svom Fejsbuk profilu saopštila je da upravo piše Ministarsvu spoljnih poslova opoziv sa funkcije, javile su Vijesti.

“Upravo pišem zahtev za opoziv. Neće mene MVP plaćati platom njihovom mizernom. Nikad i nisu. Da me Ivica Dačić proziva, a naš ministar ćuti. Gotovo! Sloboda! I vidimo se u nekoj novoj Crnoj Gori. S Milom vazda!”, prva je objava Nikčevićeve u vezi sa opozivom.

Desetak minuta kasnije ponovo je na svom Fejsbuk profilu napisala da se “opoziva sa funkcije”.

“Zbog nesretnog ministarstva. Ali Milo će vam doći glave stoko neotesana. Nisam više diplomata”, napisala je ona.

Ministarstvo spoljnih poslova juče je saopštilo da vaga na koji će način sankcionisati Nikčević zbog govora mržnje prema vernicima Mitropolije crnogorsko-primorske koji je iznela na Fejsbuku.

Iz Ministarstva spoljnih poslova Crne Gore potvrdili su da je protiv nje pokrenut disciplinski postupak.

Nikčevićeva je kazala da joj je “podvaljeno” i da od države očekuje da je zaštiti.

Predstavnica crnogorske diplomatije uključila se na društvenoj mreži u diskusiju o Trojičindanskom saboru, koji je u subotu održan ispred Sabornog hrama Hristovog vaskrsenja u Podgorici.

Ispod fotografija sa sabora koji je postavila njena prijateljica, ona je najpre napisala kako je ostala bez teksta i dodala da je bolje što je tako jer “ne bi bio prijatan”.

Komentari ispod slika su ubrzo obrisani, ali su ih pojedini zajednički prajtelji prethodno sačuvali, nakon čega su se fotografije prepiske proširile mrežom.

Prijateljica je podsetila na dane kada su, kako je navela, išle zajedno u manastir Dajbabe, nakon čega je usledio opširniji odgovor Nikčević.

“Što se tiče Dajbaba, išla sam tamo da se zaj****am sa popovima mrznim… Odluči se, ili si za tekovine liberala ili koljača primitivnih”, navodi se, pored ostalog, u komentaru Nikčević.

Ona je potom dodala da bi “zapalila Sram i sva gove*a tamo”.


6 KOMENTARA

  1. Vama crnogorcima ne fali dlaka sa glave u Srbiji, a ima vas mali milion. Lečite se, školujete i niko vas ne dira i svi normalno živite, za razliku od Crne gore gde se stalno preti Srbima. Srbija se nije posvađala sa svojim susedima, jer da je tako EU ne bi objavila da je Srbija faktor mira na Balkanu. Ova savetnica treba da završi na robiji zbog postrekavanja mržnje među narodima, a ne da je još i branite. Ovakve reči NIKADA nećete čuti iz Srbije. Crna Gora je, nažalost, postala američka kolonija, a to što ste priznali Kosovo i Metohiju ja lično vam nikada neću oprostiti, mada ćete se i sami uveriti uskoro da je NATO novi fašizam i neka vam je Bog u pomoći.

  2. “ С Милом вазда” рече ова базиви дипломаткиња и оста жива и после ове и оне мржњевите изјаве намењене српском народу и верницима уопште, а посебно у Монтенегрији. А шта ће бит’ када не буде Мила? Коме и каквом јаду ће се приклонити? Наћи ће се, наравно, нека крпа и за њу. Колико мало разума у наизглед савремену и школовану осибу. Жалосно.

    • Nije Popoviću na tebi da daješ sudove o drugoj državi. Drži se ti Srbije. Srbija je već trideset godina bolesik Balkana: iznutra nedemokratska, spolja imperijalno ratoborna (vidi samo izjave Dalića i Vulina npr.) posvadjana sa svim susedima osim sa Rumnijom (zasad!), zemlja koja ne zna kuda će, prava crna rupa u regionu . Dakle Alekdandre Popoviću, umesto što se baviš drugima, bavi se malo Srbijom u kojoj živiš! Ako ti je dobro – ond aništa! -što rekoše moje priajteljice sa Peščanika. Ali nemoj brate da napadaš druge: Hrvate, Bošnjake, Crnogorce, Albance sa Kosova, Albace u Albaniji, Makedonce (što su promirnili naziv države), SAD i EU i tako unedogled… Poslušaj starijeg čoveka punog iskustva, preptostavljamd a si mlad i da je život pred tobom. Bori se za demokratiju u Srbiji ( a ne u Crnoj Gori, ostavi to Crnogorcima!) a ne za tiraniju!

      • Ala si mu očitao svaka ti čast, ni Hitler ne bi mogao bolje. Zbog takvih kao što si ti Zlatoje Crna Gora će biti okružena neprijateljima,a kada shvatiš da Crnoj Gori Srbija nije neprijatelj (mada se veoma trudite da tako i bude) več NATO i tzv. Kosovo onda će za vas već da bude kasno odnosno nestaće vaše države.

Comments are closed.