Sadržaj novog broja

Da parafraziramo (nažalost) junaka naslovne strane prošlog broja Nedeljnika, možda ćemo jednog dana otkriti “da l’ sve je bilo samo fol”. Dotad, priča o sukobu u samom vrhu Srpske napredne stranke i onoga što se zove vrh policijske i obaveštajne službe – ma kako ga shvatili – nastaviće da vrišti sa naslovnih strana tabloida. Dušan Telesković stavlja stvari u kontekst u velikom dosijeu u ovom broju Nedeljnika. Čitaoci u Crnoj Gori dobili su “svoju” naslovnu stranu, koju potpisuje naš novi saradnik Petar Komnenić, što će i u nekim narednim brojevima biti praksa. A kada govorimo o lupežima, postoje i oni za koje valja navijati. O jednom takvom, Arsenu Lupenu, u ovom broju, a mnogo više u narednom…

Pogledajte šta vas sve čeka u novom broju Nedeljnika i pogledajte naslovne strane drugih novina i vesti koje će obeležiti dan

Digitalno izdanje i pretplata dostupni su na nstore.rs

NAPREDNJAČKI PLENUM – Sve ono što se šapatom govorilo godinama unazad, a to je sukob na relaciji Vučić-Stefanović, ovih dana bi moglo da izađe na videlo. Sednica Saveta za nacionalnu bezbednost koja je odložena proteklog vikenda “iz formalno-pravnih razloga” mogla bi da postane novi Brionski plenum. Veliki dosije u novom broju Nedeljnika.

ĆEĆA – “Vučić je sa svojim Rankovićem završio u slučaju Tomislava Nikolića. Državna vila. Putovanja o državnom trošku. Ne diraš me, ne diram te. Dok Stefanovića očigledno čega sudbina njegovog prezimenjaka Ćeće”, piše glavni urednik Veljko Lalić u uvodniku novog broja Nedeljnika.

JAVNA PREDUZEĆA – Manje je vidljivo i faktički neuočeno da su javna preduzeća, posebno svojim dugim trajanjem i upadljivim delovanjem i suprotno elementarnoj ekonomskoj logici, živi dokaz ogromnog raskoraka i funkcionalnog sukoba između ekonomske i političke rentabilnosti”, piše profesor Ljubomir Madžar u ekonomskoj analizi u novom broju Nedeljnika.

SVETO – Dok traje prepucavanje oko kućne adrese organizovanog kriminala i klanova čiji bi nastanak i opstanak bio nemoguć bez političke i institucionalne logistike država, koje ni nakon desetina žrtava nijesu ušle u trag pokroviteljima ovih grupa, jedan šef organizovane kriminalne grupe godinama ostaje ispod radara vatrenih boraca protiv kriminala u Podgorici i Beogradu. Za Nedeljnik iz Podgorice piše Petar Komnenić.

ARSEN LUPEN – Hit serija na Netfliksu vratila je popularnost omiljenoj barabi, mangupu i lupežu svetske literature, večitom mladiću i još večitijem borcu protiv nepravde. Sada je vreme da ponovo otkrijemo i književne dogodovštine čuvenog džentlmena-lopova, šarmantnog francuskog odgovora na Šerloka Holmsa, čije su se avanture nekada i u Jugoslaviji i Srbiji štampale u ogromnim tiražima.

Naslovna strana novog broja Nedeljnika