Sadržaj novog broja

Svi čitaoci dobijaju veliki poklon, poslednju knjigu iz edicije “Najveći srpski glumci”. Aleksandar Đuričić je pokušao – i uspeo – da sažme genijalni duh i nepatvoreni talenat velikog Zorana Radmilovića.

Pogledajte šta vas čeka u novom broju Nedeljnika i koje druge teme će obeležiti ovaj dan.

ZDRAVKO KRIVOKAPIĆ – Profesor na Mašinskom fakultetu u Podgorici, dojučerašnji politički anonimus – kako i sam sebe definiše – spletom okolnosti uleteo je u vrh crnogorske politike. Ako ste se nekada pitali šta biste uradili da vam daju vlast na jedan dan, znate koliko to deluje nezamislivo. O svemu tome, ali i o formiranju vlade u Crnoj Gori i odnosima sa Beogradom, Krivokapić je govorio za novi Nedeljnik.

VLADA – Iako predstavljen kao “ženska vlada” sa skoro 50 odsto žena na ministarskim mestima, što je, s pravom, pohvaljeno u zapadnoj javnosti, novi kabinet Ane Brnabić (koliko god da je njen) više se može tumačiti kao odraz dogovora u Vašingtonu nego unutrašnjeg dijaloga predsednika Aleksandra Vučića i Srpske napredne stranke. Analiza u novom Nedeljniku.

LALIĆ – “U vladi postoje samo četiri velike pozicije – premijer, ministri finansija, unutrašnjih i spoljnih poslova. Šta nam onda pokazuje nova vlada?”, piše glavni urednik Veljko Lalić u uvodniku novog broja Nedeljnika.

Naslovna strana novog Nedeljnika

EVROPA ZDAJ – Pritisnuta ekonomskim problemima, migrantskom krizom, Bregzitom, odnosima sa Rusijom, SAD i Kinom, ali i pitanjima o njenoj budućnosti i treba li da se širi dalje na Zapadni Balkan, EU ostaje najveći mirovni projekat na svetu koji je potpuno eliminisao rat kao sredstvo rešavanja spornih pitanja. Šta je vezivno tkivo Evrope? Šta je danas Evropa i šta je Srbija njoj? Veliko istraživanje u novom Nedeljniku.

SMAJLOVIĆ – “Hoće li Gordana Čomić pomoći Luki Kebari da upozna srpsku opoziciju?”, pita Ljiljana Smajlović u kolumni u novom Nedeljniku.

Digitalno izdanje Nedeljnika dostupno je na nstore.rs

AMERIKA – Jedan od dvojice ljudi u dubokoj osmoj deceniji života, Donald Tramp ili Džozef Bajden, vratiće se i posle januara 2021. u Belu kuću, u dobro poznate odaje i hodnike. Ali svet van Pensilvanijske avenije 1600 izgledaće potpuno različito, u zavisnosti od toga ko će u sredu ujutru po srpskom vremenu – ili kasnije, ukoliko se ishod bude doveo u pitanje – održati pobednički govor. Kako smo stigli dovde, koje su lekcije iz 2016. i šta one znače za 2020. i naredne četiri godine? Veliko istraživanje u novom Nedeljniku.

RAŠA ANDRIĆ – Od “Kengura” (a pre “Kengura” bile su “Munje”) do novog filma koji je Radivoje Raša Andrić snimio “Leto kad sam naučila da letim” prošlo je mnogo vremena. O tome zašto je napravio toliku pauzu, o tome da li će njegovi junaci ikada odrasti, o politici, društvu, fudbalu i naravno Duletu Saviću (i Saletu Iliću), Andrić je (napokon) pričao za Nedeljnik.