“Sa sedam godina usudio sam se da kažem svima – mogu da budem najbolji…”

0
Hu Jingchen / Xinhua News / Profimedia

Novak Đoković odlučio je da se dužom porukom na Instagramu oglasi povodom obaranja rekorda po broju nedelja na vrhu ATP liste, ali i da podseti na sve izazove koje je uspeo da prevaziđe.

Najbolji teniser sveta je ovog ponedeljka započeo 311. nedelju na vrhu ATP liste i po tome mu nema ravnog u istoriji muškog tenisa.

Odlučio je da se podseti početaka i puta koji je prošao da bi ostvario san iz detinjstva.

“Kada sam imao samo 7 godina sam se usudio da kažem svima da mogu da budem najbolji na svetu. To je bila tako jaka želja da je morala da se ostvari uprkos svim poteškoćama s kojima sam se suočavao – slabije zdravlje, nedostatak novca, i najveći šampioni koje je tenis imao, preko puta mreže, kao protivnici. Čini me jako ponosnim da šetam istom stazom sa najvećim šampionima i džinovima mog sporta. Sama činjenica da sam zaradio svoje mesto među njima prateći dečiji san je velika potvrda da kada vašim mislima i delima upravlja ljubav, sve je moguće”, napisao je Đoković u objavi.

Objasnio je i zbog čega ga veliki uspeh posebno raduje.

“Primam puno čestitki sa svih strana sveta, ljudi slave ovaj uspeh kao svoj i to mi je takođe još jedan veliki podsetnik da sport nisu samo rekordi i trofeji. Sve naše emocije, teški i lepi momenti, i intenzitet kojim jurišamo ka našim snovima nas povezuje sa ljudima širom sveta. Sport je naša spona. Neizmerno sam srećan što sto sam napravio toliko veliki i poseban uspeh u sportu kome sam toliko posvećen i koji toliko volim. Još više se radujem godinama koje su ispred mene, u kojima ću uživati da se nadmećem i da se igram sa reketom, za mene još uvek najdražom igračkom na svetu”, završio je najbolji teniser planete.