„Ponosna smo djeca Kralja Tomislava, a duh nas vodi Ante Starčevića. S nama je odlučnost Stjepana Radića, a hrabrost i gordost Ante Pavelića. Pa kad se svrstamo u bojne redove, vodit će nas sjena Slavka Kvaternika, Sva će srca kucat kao jedno. Domovino za Te i Poglavnika“, stihovi su koje izvodi zvezda nedavno održanih izbora za Evropski parlament, Ruža Tomašić, prenosi portal Lupiga.

Pesma koja završava poklikom „za dom spremni“ nije neki novi uradak evroparlamentarke za koju je glasalo gotovo 70.000 hrvatskih birača, već su je iz arhive izvukle zagrebačke Novosti.

U novom broju nedeljnika koji izdaje Srpsko nacionalno vijeće navodi se kako je Ruža Tomašić pesme u slavu Ante Pavelića objavljivala i izvodila osamdesetih godina obučena u ustašku uniformu, u vreme dok je živjela u Kanadi, odakle se vratila početkom devedesetih na osobni poziv Franje Tuđmana.

Novosti su Tomašić kontaktirali za komentar ovih literarnih radova, a odgovorila im je sljedeće: „Ne odričem se običnih ustaša koji su se borili za svoj dom“.

Komentar(1)

  1. Anonimni
    27 juna 2019 11:59

    Srbi su cudan narod, stalno metu ispred tudjih vrata. Prvo pocistite vasa govna.

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.