Rektorka: Verujem da će javnost poštovati autonomiju Univerziteta u odlučivanju o doktoratu Malog

0
Foto: Đorđe Kojadinović za Nedeljnik

Rektorka Univerziteta u Beogradu Ivanka Popović izjavila je da veruje da će javnost podržati Beogradski univerzitet da obavi svoje propisane dužnosti, poštujući u potpunosti njegovu autonomiju u odlučivanju o doktoratu ministra finansija Siniše Malog, i apelovala da se omogući okončanje tog postupka “u akademskim okvirima”.

“Javan i transparentan rad omogućava Univerzitetu u Beogradu da ispunjava svoju funkciju javnog dobra u službi svih građana naše zemlje. Između ostalih, Univerzitet je opredeljen da realizuje sve aktivnosti za koje je nadležan, radi okončanja postupka ispitivanja eventualne nečestitosti u izradi doktorske disertacije Siniše Malog”, stoji u saopštenju.

Zaposleni na Univerzitetu u Beogradu sa nastavnim ili naučnim zvanjem mogu do 11. novembra da dostave žalbe na odluku Nastavno-naučnog veća Fakulteta organizacionih nauka o doktoratu ministra finansija Siniše Malog, iako je ranije bio određen 4. novembar kao rok do kada je trebalo da bude saopšteno da li je taj doktorat plagijat ili ne.

POSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite ime