“Borio sam se da ustanem iz kreveta…”: Kirjos ispričao kako je “potpuno preokrenuo svoj život”

0
EPA-EFE/DAVE HUNT

(Beta) – Australijski teniser Nik Kirjos rekao je danas da je ponosan što je uspeo potpuno da preokrene svoj život, nakon problema sa drogom, alkoholom i mislima o samoubistvu i pozvao svakoga ko ima slične probleme da razgovara s njim.

Kirjos je na Instagramu postavio fotografiju sa Australijan opena iz 2019. godine uz poruku da je to “jedan od njegovih najmračnijih perioda”.

“Ovo sam ja pre tri godine. Većina bi pretpostavila da sam psihički dobro ili da uživam u životu… to je bio jedan od mojih najmračnijih perioda. Ako pažljivo pogledate, na mojoj desnoj ruci možete videti tragove samopovredjivanja. Razmišljao sam o samoubistvu i borio sam se da ustanem iz kreveta, a kamoli da igram pred milionima”, naveo je Kirjos.

“Bio sam usamljen, depresivan, negativan, koristio drogu, alkohol, odbacivao porodicu i prijatelje. Osećao sam kao da ne mogu da razgovaram ni da verujem nikome. To je bilo zato što nisam želeo da se otvorim, odbijao sam da se oslonim na voljene, a jednostavno sam terao sebe, malo po malo, da budem pozitivan”, dodao je on.

Kirjos je rekao da zna da svakodnevni život može izgledati iscrpljujuće, ponekad i nemoguće, ali da je to u redu i da “niste sami”.

“Prošao sam kroz ta vremena, kada se činilo da pozitivne i energične vibracije nikada neće biti stvarnost. Molim te, nemoj da misliš da si sam, ako osećaš kao da ne možeš da razgovaraš ni sa kim, ja sam ovde, javi se”, naveo je.

“Ponosan sam što mogu da kažem da sam se potpuno okrenuo, što imam potpuno drugačiji pogled na sve, ne uzimam nijedan trenutak zdravo za gotovo. Želim da možete da ostvarite pun potencijal. Ovaj život je lep”, naveo je 26-godišnji teniser.

Kirjos je trenutno 137. teniser sveta. On povremeno igra na ATP turnirima, a ove nedelje dobio je specijalnu pozivnicu organizatora za turnir u Majamiju.

On je u januaru osvojio prvu grend slem titulu u karijeri, kada je u dublu zajedno sa Tanasijem Kokinakisom trijumfovao na Australijan openu u Melburnu.