Raspored nastupa srpskih predstavnika na OI za 3. avgust: Španovićeva napada zlato, kajakaši u polufinalnim trkama, da li neko od rvača može do medalje…?

0

Srbija je danas osvojila petu medalju na Olimpijskim igrama u Tokiju, a a srpski tim će predstavljati ukupno osmoro takmičara u utorak, 11. takmičarskog dana Igara.

Najveća pažnja je usmerena ka Ivani Španović, koja napada zlato u skoku udalj. Španovićeva je imala najbolji rezultat u kvalifikacijama (7 metara) i sa velikim samopouzdanjem čeka borbe za medalju u nadi da će popraviti rezultat sa Igara iz Rio de Žaneira 2016. kada je bila bronzana.

Nastupi srpskih predstavnika jedanaestog dana OI, 2. avgusta

Bacanje koplja – 2.20 – Marija Vučenović startuje u kvalifikacijama.

Kajak – 2.37 i 3.00 – Polufinalne trke K1 na 200 metara (Milica Novaković) i K1 na 1000 metara (Bojan Zdelar).

Skok u dalj – 3.50 – Ivana Španović skače u finalu skoka udalj.

Rvanje – od 4:30 – Utorak je zakazan i za borbe rvača grčko-rimskim stilom. Mate Nemeš se bori u osmini finala kategorije do 67 kilograma protiv Nemca Franka Šteblera, a Zuraba Datunašvilija čeka okršaj sa Ukrajincem Žanom Belenjukom u osmini finala kategorije do 87 kilograma.

Bacanje kugle – 12.15 i 13:40 – Armin Sinančević prvi počinje kvalifikacije, dok će Asmir Kolašinac na teren u drugom naznačenom terminu.