Radovanović: Vučić deseti put pogazio obećanje da će se vakcinisati

3
Foto BETA

(Beta) – Epidemiolog Zoran Radovanović izjavio je danas da predsednik Srbije Aleksandar Vučić time što se još nije vakcinisao ne šalje dobru poruku građanima.

Radovanović je za TV N1 rekao da predsednik Vučić treba da predstavlja autoritet za sve građane i njegova reč mora da se poštuje, ali da i on sam mora da je poštuje.

“Koliko sam video on je deseti put pogazio svoje obećanje”, rekao je Radovanović.

Istakao je da je sigurno da bar deo populacije koji mu bezrezervno veruje čeka da se on vakciniše pa da i oni učine isto.

“Da li i sam ne veruje u vakcinu, da li se boji igle, to je isto realna mogućnost. I imam još jedno moguće objašnjenje – da on dobija hiperimuni gamaglobulin, ali mu ne bih savetovao da se time štiti”, rekao je epidemilog.

Kazao je i da postoji ozbiljna zakonska osnova za nametanje obavezne vakcinacije zdravstvenih radnika, ali i zaposlenih u službama koji imaju neposredan kontakt s gradjanima poput policije, šalterskih službenika.

“Za to ne mora da se donosi nikakav zakon. To može da se donese pravilnikom”, rekao je Radovanović.

3 KOMENTARA

  1. Samo deset puta pa to nije nista, a eto obecao je kada i gde samo da stigne kineska vakcina, znaci sledece sedmice 100% osim ako ne bude sprecem obavezama, tesko da ce da se dogodi bice kao ulazak u EU, samo sto nije. Ziveli

Comments are closed.