Radovanović selektor svih ženskih reprezentacija Srbije

  0

  Odlukom Upravnog odbora Bicikističkog saveza Srbije za novog selektora svih ženskih reprezentacija Srbije u biciklizmu, postavljen je poznati biciklista, sportski radnik i trener Slobodan Radovanović.

  Slobodan Radovanović ima iza sebe dugu i uspešnu karijeru. Rođen je 3. marta 1973. godine. Biciklizmom je počeo da se bavi 1989. godine u BK Vojvodina iz Novog Sada, Za beogradski Čukarički vozio je od 1993. do 1996. godine kada prelazi u OBK Beograd.

  Osnovao je Biciklistički klub Jednotu iz Šida 2011. godine, kada počinje ozbiljniji rad kao trener, naravno, prvo sa mlađim kategorijama. Veoma brzo je postao i nezamenjljivi učesnik brojnih kampova  BS Srbije kao trener i vođa ekipa na Balkanskim šampionatima i međunarodnim trkama.

  – Ovo je velika čast ali i obaveza – kaže Slobodan Radovanović. –Očekuje nas sve zajedno puno posla da ženski biciklizam dovedemo na položaj koji naše devojke po svom talentu i kvalitetu i zaslužuju.

  Prvi zadatak pred Radovanovićem je već početkom februara.

  Trenutno okupljamo reprezentaciju u kojoj će biti osam devojaka koje ću voditi na desetodnevne pripreme u Bar 11. februara. Akcenat nam je na odličnoj gedneraciji kadetkinja koje treba da nastupe na EYOF ovog leta. Predvode ih Dunja Čobanović, Marija Pavlović i Iva Škrbić. Od njih očekujemo, s pravom, veoma mnogo u budućnosti – zaključuje novi selektor ženskih reprezenatcija BS Srbije Slobodan Radovanović.