“Protiv Olivera Antića je pred smrt podneta krivična prijava zbog nedozvoljenih polnih radnji sa detetom”: Potvrdu ove informacije dobio je i Igor Jurić

2
PrintScreen/YouTube/Srbija on line Kopernikus

Nekoliko dana pošto je Oliver Antić (72), ambasador Srbije u Portugalu, poginuo pri padu sa litice, u javnosti je objavljena krivična prijava protiv njega u kojoj se tvrdi da je sa “umišljajem izvršio polne radnje sa detetom”.

Reč je o devojčici koja je u tom trenutku imala oko deset godina, a privatnu krivičnu prijavu je, prema dokumentu koji je objavljen na društvenim mrežama, Prvom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu podnela majka devojčice.

Kako je po zakonu javnost isključena u postupcima u vezi sa porodičnim odnosima, Tužilaštvo se nije oglašavalo, a Igor Jurić, Predsednik Centra za nestalu i zlostavljanu decu je preneo da je njemu potvrđena autentičnost prijave.

Nedeljnik do ovog trenutka nije uspeo da stupi u kontakt sa Vanjom Ćulibrk, zaduženom za odnose sa medijima u Prvom osnovnom javnom tužilaštvu.

Tužilaštvo je, prema pisanju pojedinih medija, potvrdilo autentičnost prijave, kao i da će nakon saznanja o smrti prijavljenog doneti rešenje o odbacivanju prijave.

U prijavi koja se pojavila u javnosti, Antić se sumnjiči za krivično delo nedozvoljene polne radnje, koje je počinio od leta 2020. do 12. avgusta 2021. godine u svojoj kući u Beogradu.

Jurić je i za Nedeljnik rekao da je dobio potvrdu iz tužilaštva da je Antić “optužen za pedofiliju”, kao i da se protiv njega vodi još jedan proces – za oduzimanje starateljstva.

“Nažalost, za slučaj nisam ranije znao, tek sam preksinoć dobio informaciju od svojih izvora iz tužilaštva”, rekao je Jurić za Nedeljnik.

Oliver Antić je poginuo pre četiri dana prilikom pada u more sa litice zvane “Usta pakla”, koja je poznata turistička atrakcija u blizini Lisabona.

Portuglaski mediji su pisali i o mogućnosti da je izvršio samoubistvo. Porodica Olivera Antića je u našim medijima demantovala navode o samoubistvu i tvrdila da se radi o nesrećnom slučaju.

Oliver Antić bio je profesor i dekan Pravnog fakulteta, kao i direktor Instituta za uporedno pravo 1997-2001. Bio je blizak Srpskoj radikalnoj stranci, da bi kasnije postao jedan od osnivača SNS-a.

U junu 2012. godine imenovan je za savetnika predsednika Srbije Tomislava Nikolića, u decembru te godine postao je visoki predstavnik Srbije u Stalnom mešovitom komitetu za pitanja sukcesije.

Pored službe u Lisabonu, bio je ambasador i u Zelenortskim Ostrvima i Sao Tome i Principe.

2 KOMENTARA

  1. On je decenijama bik sramota za Univerzitet za zvanje profesora, za sve što bi trebao da bude jedan profesor. Sami smo krivi jer svi glave spuštaju decenijama pred barabama, nasilnicima, zlistavljačima u mentalnom i fizičkom smislu

  2. Žalosno je što se jedino profesorka Rakić-Vodinelic odvažila da nas podseti na sve što se događalo i još uvek dogadja u našem društvu a posebno u naučnim ustanovama.

Comments are closed.