Pozorišno edukativni projekat Limenkica – ulaznica obeležio je juče svoj 10. rođendan u Dečjem kulturnom centru. Tom prilikom dečije pozorište Čarapa priredilo je svim posetiocima celodnevni pozorišni spektakl za najmlađe, a  hor Dečjeg kulturnog centra Beograd premijerno je izveo himnu u čast limenke, posebno komponovanu ovim povodom.

U okviru jučerašnje proslave prikazan je i kratak retrospektivni film o impresivnim rezultatima ove decenijske akcije, tokom koje je Dečije pozorište Čarapa u saradnji sa Recan fondacijom i Ball Beverage Packaging Europe sakupilo neverovatnih pola miliona limenki i posetilo čak 56 gradova i mesta u Srbiji, među kojima su i oni u kojima mališani nikada ranije nisu imali priliku da pogledaju dečiju predstavu. U projektu je prethodnih 10 godina učestvovalo više od 70.000 dece sa svojim porodicama, a na zabavan način naučili smo kako da reciklažom aluminijumskih limenki sačuvamo životnu sredinu i obezbedimo budućnost svoje planete.

Program u holu Dečjeg kulturnog centra bio je dodatno obogaćen Recan aktivacijama – tu su bili bicikli za reciklažu limenki, XO magic box koji predstavlja verziju popularne iks-oks igrice za koju se koriste limenke, eko radionice za decu na kojima im je objašnjeno sve o važnosti reciklaže limenki, kao i nastup neobičnog mađioničara, video projekcije i maskota Li-men koji je presovao limenke sa decom.

Tokom prolećnog dela sezone, koja je jučerašnjom proslavom spektakularno završena, prikupljeno je 45.000 limenki, a predstave je pogledalo više od 3.500 mališana sa svojim porodicama.

Dečije pozorište Čarapa nastaviće da uz podršku Recan fondacije i kompanije Ball Packaging edukuje naše najmlađe o reciklaži limenki i zaštiti životne sredine, spajajući na taj način kulturu i obrazovanje.

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.