Da li želite da preuzmete Nedeljnik android aplikaciju?

DA | NE

Vesti

Politika

Jeremić: Za stolom su ozbiljni ljudi, opozicija će se dogovoriti

Govoreći o odluci Pokreta slobodnih građana da ne želi u opozicioni savez koji je predložio bivši gradonačelnik Beograda Dragan Đilas, Jeremić je u Pressingu rekao je da ne bi to "dramatično posmatrao" i da nema sumnje da će doći do dogovora
Datum: 25/04/2018

Jeremić: Za stolom su ozbiljni ljudi, opozicija će se dogovoriti

Foto: Nedeljnik

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je da veruje da će opozicione stranke pronaći dogovor o zajedničkom nastupu jer ne postoje suštinske razlike u stavovima po pitanju toga šta je potrebno činiti. "Razlike postoje samo u formi, uveren sam da ćemo i tu postići dogovor", kazao je Jeremić u Pressingu.

Govoreći o odluci Pokreta slobodnih građana da ne želi u opozicioni savez koji je predložio bivši gradonačelnik Beograda Dragan Đilas, Jeremić je u Pressingu rekao je da ne bi to "dramatično posmatrao" i da nema sumnje da će doći do dogovora.

"Za stolom su ozbiljni ljudi, racionalni ljudi i ja verujem da ćemo na kraju doći do rešenja. Što se tiče Narodne stranke, mi nismo postavili nijedan ultimativan zahtev, imamo razumevanja za sve učesnike u tom dijalogu. Verujem da treba taj dijalog i proširiti, jer isključivo kroz zajednički nastup moguće je delegitimizovati ovu vlast i izboriti se za izborne uslove i, na kraju krajeva, i ponuditi jednu koherentnu političku alternativu ovom režimu koji nas dovodi do propadanja po svim kriterijumima", kazao je on i dodao da zajedničko delovanje opozicije očekuju i građani.

Jeremić je rekao da ne potcenjuje razlike između političkih aktera, i da postoje razlike i između Dveri i Narodne stranke, kao i između PSG i NS, ali da je potrebno pronaći zajednički imenilac u borbi protiv vlasti.

"Mislimo da bi zajednički imenitelj mogao da bude da naredna vlada ima dogovor da bude oročena na godinu dana i da ima zajednički set prioriteta, na kojima bi radili svi zajedno, da se dogovorimo šta ćemo da uradimo za godinu dana, a da budu na kraju održani fer izbori, pa bi onda PSG mogao da kandiduje ovakvu politiku, a Narodna stranka onakvu politku", kazao je on.

Jeremić je izrazio nadu da će po pitanju zajedničkog nastupa u savezu razum preovladati. "Bićemo fleksibilni, trudićemo se da postignemo dogovor", dodao je on.

On je rekao i da je buduća saradnja Narodne stranke sa PSG neupitna i da će nastaviti blisko da sarađuju.

Govoreći o saradnji u skupštini grada Beograda, on je rekao da će ona biti "bliska i u potpunosti koordinisana".

Kako je objasnio, odluka NS da formira sopstveni odbornički klub u skupštini grada, nije doneta iz političkih već tehničkih razloga.

"Tako imate mnogo više vremena za diskutovanje, ali ta odluka nije sveto pismo, može biti promenjena... nećemo dovoditi u pitanje budućnost saveza zbog posebnog odborničkog kluba. Niko nije nerazuman. Za nas je presudna suština, da zajednički nastupimo i ispunimo očekivanja građana ove zemlje. Nastavićemo da apelujemo na sve aktere da ostave sujete po strani, da se ujedinimo jer drugačije ne možemo", kazao je.

On je rekao i da postoje različita mišljenja o tome kako učiniti zajedničko delovanje najefikasnijim, a da je ono što je izneo Dragan Đilas jedan predlog.

 


Ukupno komentara: 0Sva polja su obavezna.