Omladina DS: Pomoć od 100 evra je legalizovana kupovina glasova

3
Foto: Demokratska stranka

Omladina Demokratske stranke (DS) ocenila je danas da je najavljena pomoć od po 100 evra svim punoletnim gradjanima zapravo legalizovana kupovina glasova i populistička mera.

“Kupovina glasova nikada nije bila legalnija, egzistencionalna neizvesnost nikada veća, a ljudski životi nikada nisu bili više predmet matematike. Osim one matematike kada kažu da imamo 6,8 miliona glasača u biračkim spiskovima, a 5,2 miliona punoletnih gradjana kada isplaćuje jednokratna pomoć”, navodi se u saopštenju.

Omladina DS navodi da je svrsishodnost takve mere već osporila struka i Fiskalni savet ali da to i nije toliko važno kada o tome odlučuju “lažni doktori nauka kao ministri”.

“Kako bi ovakve mere izašle iz okvira populizma i ušle u okvire socijalne odgovornosti, potrebno je izvršiti adekvatno targetiranje materijalno ugroženih pojedinaca”, dodala je omladina DS i navela da je vlast upravo izmenom budžeta kroz tri uredbe, bez rebalansa i diskusije u skupštini, pokazala da i parlament i sve institucije postoje samo na papiru a da sve odluke donosi jedan čovek.

(Beta)

3 KOMENTARA

  1. Eto vama daju da glasate za svoje. Ne menjajte mišljenje za male novce. Da je rekao ako pobedim dobitćete. Ovako glasaj za koga ti drago.

  2. Zabluda omladino DS niko nikog ne može kupiti .Mladi ste ucite treba nešto da naučite..

  3. Kad im je to kupovina glasova. Lepo kad dobijete demokratska omladino, i svi drugi koji tako gledate na pomoc drzave. Lepo uzmete tih 100e i donirate u humanitarne svrhe, ili lepo vratite odakle ste i dobili, ili poklonite. Nemojte biti cinicni a prvi cete poleteti po taj novac.

Comments are closed.