Oglasio se australijski ministar koji odlučuje o Đokovićevoj vizi: “Temeljno razmatram da li da je ukinem…”

1
(Beta/AP Photo/Hamish Blair)

Ministar za imigraciju australijske vlade Aleks Houk objavio je saopštenje u kojem kaže da još uvek “temeljno” razmatra da li da ukine vizu Novaku Đokoviću, usled sve većeg pritiska na vladu da popravi “nered koji je napravila”, prenosi News.com.

Otprilike 24 sata nakon što je Savezni sud poništio vladinu odluku da ukine vizu najboljem teniseru sveta, portparol ministra Houka rekao je da još uvek razmatra svoje opcije.

Malo je verovatno da će odluka biti doneta u utorak.

„Kao što je juče navedeno u Federalnom okružnom i porodičnom sudu, ministar Houk razmatra da li da ukine vizu gospodinu Đokoviću u skladu sa članom 133c (3) Zakona o migracijama“, rekao je portparol.

„U skladu sa propisanom procedurom, ministar Houk će temeljno razmotriti ovo pitanje. Pošto je proces u toku, iz pravnih razloga, neprikladno je dalje komentarisati ovu temu”, poručili su iz ministrovog kabineta.

Podsetimo, nakon odluke suda da poništi prvobitnu odluku o ukidanju vize Novaku Đokoviću, preostala je opcija da ministar za imigraciju svojim diskrecionim pravom ukine vizu prvom teniseru sveta i time pokrene proces njegove deportacije.

Sada se čeka još samo njegova odluka.

1 KOMENTAR

POSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite ime