Odluke Kriznog štaba: Viši razredi i srednjoškolci kreću u školu od 19. aprila

0
(BETAPHOTO/VLADA SRBIJE/SLOBODAN MILJEVIC/DS)

“Doneta je odluka da od 19. aprila počnu da rade škole – stariji razredi i srednje škole, izjednačena je cena PCR testiranja kako za naše građane i strance, u znak podrške turizmu”, rekao je nakon sednice Kriznog štaba dr Predrag Kon.

“Doneta je odluka za Beogradski maraton – u organizacionom smislu može se krenuti u pripreme maratona, a za ostalo će se videti zavisno od situacije, drugih mera – nema nikakvih promena sednica”, dodao je dr Kon, a prenosi N1.

Kako prenosi Blic, na sednici Kriznog štaba doneta je odluka i da “unutrašnjost kafića i restorana i dalje bude zatvorena za goste i da je usluga jedino moguća u baštama”.

Na sednici su bili premijerka Srbije Ana Brnabić, ministar zdravlja Zlatibor Lončar, ministar prosvete Branko Ružić, ministarka kulture Maja Gojković, pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković, epidemiolog Predrag Kon, infektolog Mijomir Pelemiš, imunolog Srđa Janković i zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić.

Podsetimo, dr Predrag Kon je ranije rekao da se broj novoobolelih smanjuje, ali ne toliko brzo kao ranije, a kojom brzinom će padati broj novozaraženih zavisi od nas i toga koliko poštujemo mere.