“Obezbedili smo Novaku hranu bez glutena, sprave za vežbanje i laptop”: Premijerka o pomoći Đokoviću

2
EPA-EFE/JULIEN DE ROSA / POOL

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je za Tv Pink da je u kontaktu sa ministarkom spoljnih poslova Australije Mariz Pejn uspela da izdejstvuje da se Novaku Đokoviću isporučuje hrana bez glutena, da dobije sprave za vežbanje koje je je tražio, kao i da mu je dat lap top, ne njegov, ali da mu je dat drugi sa sim karticom kako bi mogao da komunicira sa porodicom. Novak do odluke suda ostaje u hotelu, kaže premijerka, a prenosi N1.

Brnabić je istakla da je predsednik Vučić u kontaktu sa Novakom, a Vlada Srbije sa Vladom Australije i da čine sve da olakšaju ono što se dešava Đokoviću.

„Nadam se da mu je olakšan boravak tamo, zahvalila sam se ministari inostranih poslova Autsralije na razgovoru koji je protekao u pozitivnom tonu, ponovila sam da je Vlada spremna da da sve garancije za Novaka, da uradimo sve što možemo da ga puste u Australiju“, rekla je Brnabić.

“Čitava stvar je vrlo emotivna, ministarka mi je rekla da je stalno u kontaktu s predstavnicima naše dijaspore u Australiji, da su mnogi od njih njeni lični prijatelji, ali takva su pravila u Australiji, oni su zatvoreni za goste iz inostranstva i posete”, rekla je Brnabić.

Đoković je već tri dana u hotelu za azilante i čeka razrešenje svog statusa nakon što mu je po dolasku u Melburn odbijena viza.

Prema najavama, Đoković će biti saslušan pred federalnim sudom u ponedeljak po australijskom vremenu.

Najbolji svetski teniser dobio je izuzeće za ulazak u Australiju zato što je nedavno bio zaražen kovidom, saopštili su njegovi advokati u sudskim dokumentima.

2 KOMENTARA

  1. Да ли је неко из наше амбасаде или конзулата посетио Новака? А “државни протест” се свео на усмени приговор вршиоцу дужности амбасаде Аустралије Београду!?! Такав поступак је недопустив и за далеко мање безначајније земље. Не само у случају светски познате личности, већ и сваког другог нашег грађанина.

Comments are closed.