Obama: “Putin je oduvek bio pretnja, ali invazija nije mogla da se predvidi pre deset godina”

1
EPA-EFE/ROBERT PERRY

Bivši predsednik SAD Barak Obama rekao je da je uvek postojala pretnja od ruskog predsednika Vladimira Putina, ali da njegovo bezobzirno ponašanje koje je dovelo da rata u Ukrajini nije moglo da se predvidi pre deset godina.

“On je oduvek bio neko ko je podložan iskrivljenom osećaju za uvredu i etnički nacionalizam. Taj deo Putina je oduvek bio tu”, rekao je Obama, a prenosi Gardijan.

“Invazija na Ukrajinu pokazuje dokle seže njegovo bezobzirno ponašanje, ali to je nešto što nije moglo da se predvidi pre osam ili deset godina, mada je opasnost uvek postojala”, dodao je on.

Na pitanje o tome da li bi postupio drugačije za vreme aneksije Krima 2014. godine, kada je bio na vlasti, Obama je odbio da odgovori direktno.

Umesto toga, on je rekao da je važno da se “demokratija ne uzima zdravo za gotovo” i da je važno da se “svrstamo uz one koji veruju u slobodu i nezavisnost”.

1 KOMENTAR

  1. “Invazija na Ukrajinu pokazuje dokle seže njegovo bezobzirno ponašanje, ali to je nešto što nije moglo da se predvidi pre osam ili deset godina, mada je opasnost uvek postojala”, dodao je on.” Да, заиста, ко би могао и да препостави да после осам година “прангијања” по Русима у Украјини (Донбасу), Русија то узме за озбиљно, па да одговори ? Изгледа да то овај ратни злочинац, и наравно лауреат Нобелове награде, говори онако ,више за себе.

Comments are closed.