“Novak bi imao najviše Grend slemova da nije nestao na dve godine”: Trener Serene Vilijams o trci za najboljeg tenisera u istoriji

0
Foto: Profimedia

Trener Serene Vilijams, Patrik Muratoglu, rekao je da je Novak Đoković najbolji teniser među Velikom trojkom kada su svi njeni članovi na vrhuncu svojih mogućnosti, prenosi N1.

Takav stav trenera jedne od najboljih igračica svih vremena, značajan je u kontekstu čestih rasprava o tome ko je najbolji teniser koji je ikada igrao beli sport.

Neki u obzir uzimaju broj trofeja, neki dužinu dominantne forme, a Muratoglu smatra da bi na sva ta pitanja odgovor bio Novak Đoković, “samo da nije nestao”.

“Rodžer je genije, igra savršeni tenis i ne sećam se da sam ikada video ikoga da igra na taj način, niti ću ga videti za svog života. Sve što on radi je savršeno. Ipak, kada svi igraju na najvišem nivou, Novak pobeđuje u najvećem broju slučajeva. Da Novak nije bio povređen one dve godine kada je nestao iz tenisa, verovatno bi bio teniser sa najviše Grend slem titula”, rekao je Muratoglu.

Serenin trener je zaključio da “može da zamisli Đokovića u budućnosti kao najboljeg svih vremena”.