Noćna štafetna trka “Night Mile” održava se 17. oktobra

  0

  Jedna od najatraktivnijih trka na ovim prostorima, “Night Mile” koju organizuje tim “adidas Runners Belgrade” sa opštinom Savski Venac i ove godine se održava u Beogradu, i to u četvrtak, 17. oktobra od 22h, sa startom na železničkoj stanici Prokop.

  Osim činjenice da se trči u večernjim satima, štafetna trka je zanimljiva i po tome što je besplatna, ali i jer se učestvuje u timovima od po troje trkača, u muškoj i ženskoj konkurenciji. Dužina staze je jedna milja, a sve vreme će takmičare i posetioce trke zabavljati DJ, sa dobrom muzikom i kvalitetnim programom.

  – Svaki član tima bi trebalo da pretrči dužinu od 1.600 metara, odnosno dva puta 800 metara. Konačan skor ekipe predstavlja ukupno vreme potrebno da svi članovi istrče zadatu dužinu. Najbrži dobijaju vredne nagrade, među kojima su i najnoviji adidas proizvodi za trčanje, kao što su patike i druga vrhunska oprema. Siguran sam da će se svi dobro zabaviti i doživeti novo iskustvo – ističe Aleksa Jovanović, jedan od adidas Runners Belgrade kapitena, inače student doktorskih studija.

  Prošlogodišnje pobednice trke bile su Nevena Jovanović, Ivana Živković i Dajana Petković, u vremenu od 16 minuta i 20 sekundi. Ovog puta očekuje se rekordan broj učesnica, sa možda još boljim prolaznim vremenima.

  – Interesovanje je zaista veliko, posebno kod devojaka, i to me raduje, jer trčanje je nešto što nas sve pokreće i spaja. Očekujemo preko 200 takmičara, od ljudi koji trče svaki dan, do onih koji žele tek da isprobaju kako se osećaju u ulozi trkača. Baš ta raznolikost i čini ovu trku tako zanimljivom i neizvesnom. Pozivam zato sve da nam se što pre pridruže i da se prijave da istrče svoju noćnu milju u centru grada, jer je broj mesta ograničen – kaže Biljana Cvijanović, pobednica beogradskog polumaratona iz 2018. godine, i kapiten AR tima.

  Pored tima adidas Runners Belgrade, partner ove zanimljive noćne trke, koja se održava drugi put u našem gradu, je Gradska opština Savski venac na čijoj teritoriji se održava takmičenje.

  – Noćna štafetna trka je nastala iz zajedničke želje da promovišemo sport i zdrave životne navike, i ovo je samo jedan od načina na koji želimo da ukažemo na važnost bavljenja rekreativnim sportom. Prošle godine trka je ispunila sva naša očekivanja, veliki broj sugrađana se pridružio, a sudeći prema izuzetnom interesovanju koje već sada vlada, možemo da potvrdimo da će na startu biti preko 200 trkača, i da ćemo moći da se pohvalimo jednim od značajnijih sportskih događaja na našoj opštini – poručio je Uroš Tripković, član veća Gradske opštine Savski venac.

  Učešće za sve koji žele da budu deo “Night Mile” trke je besplatno, a prijave mogu da se šalju preko stranice belgradenightmile.com sve do 14. oktobra.