Nikola Đuričko u “Stranger Things”: Srpski glumac dobio ulogu u jednoj od najgledanijih serija na Netfliksu

11
Foto Igor Pavićević

Jedan od naših najpoznatijih glumaca “srednje generacije”, Nikola Đuričko, pred kraj prošle godine odlučio je da ode u Ameriku, gde se sa porodicom smestio u Los Anđelesu.

Tamo je, u centru filmskih zbivanja, posećivao kastinge i jedna se proba pokazala veoma uspešnom.

Nikola Đuričko je dobio ulogu u popularnoj seriji “Stranger Things”, koja je jedna od najgledanijih na striming platformi Netfliks.

To je sjajna prilika za srpskog glumca da pokaže svoje umeće i na najvećoj svetkoj glumačkoj sceni.

“Ne smem ništa da otkrivam, nikakve detalje, jer sam pod teškim ugovorom, sem da se pohvalim da je radim. Ne smem majci rođenoj da ispričam. Mogu da kažem da je uloga onako pristojna, srednja je, nije ni najmanja na svetu a nije ni ogromna. Zaista sam srećan, lepa je i upečatljiva uloga, markantna, odgovara meni i mom senzibilitetu. Nekoj mojoj paleti izražajnih mogućnosti”, rekao je Đuričko tokom gostovanja u podkastu Agelast.

A kada je odlazio u Ameriku, Đuričko na to nije gledao kao na “fatalnu odluku”.

“Na to gledam kao na neku šansu, kao na neko uzbuđenje koje sam sebi zadao, novi izazov u smislu svog glumačkog posla. Ali pošto teško podnosim razdvojenost od porodice, odlučio sam da i njih povedem sa sobom. Supruga će takođe moći da radi, a deca su se već dobro uklopila u novu sredinu”, rekao je Đuričko.

Ispostavilo se da je bio u pravu.

11 KOMENTARA

 1. Karlo, Karlo… svima kojima je omogućeno besplatno školovanje je nešto badava dato, dakle poklonjeno!!! Za vas turbo-komuniste je normalno da “dobijate”, ne da zaradjujete! Vučić je izbor elite globalista, a ne naroda!!!

 2. Bravo Nikola! Samo napred, veliki si glumac i čovek sa pravim ljudskim vrednostima. Frustrirani nacional-sociajalisti imaju problem sa bilo čim normalnim pa tako i tvojim izborom. Nažalost taoci smo takvih već 30 godina i bilo bi dobro kad bi jednom, za promenu i zauvek, oni postali manjina.

 3. Već viđeno,negativac sa stranim naglaskom.Pitanje je samo da li će biti bolji ili gori od Radeta Šerbeđžije

 4. Ajde neka ti je sa srecom i daleko ti lepa kuca, ti si se Srbije davno odrekao i pljunuo na sve sto ti je dala, pa neka ti je tamo onako kako ti u Srbiji nije bilo.

  • Srbija njemu dala? Valjda je i on dao nešto Srbiji majku mu?

   Zato što ste tako zatucani zato tako i prolazite. Vučić je samo posledica takvog razmišljanja a ne uzrok. Neka vam ga.

   • Ma šta mu pričaš, ne razume taj jezik. Trebalo bi da mučeš, ričeš ili šta već.

   • Kao prvo da odmah razjasnimo! Vučić nije rezultat takvog razmišljanja, već ponašanje bivše vlasti koja bi sad da se vrati na vlast kao Gvaido makar i vojnim udarom jer im fali vlast na koju su navikli a da se vratim na ponašanje Đurička koji je između ostalog bio ljubimac i moje porodice do jednog trenutka kada je prihvatio ulogu u filmu Džolijeve koja je napravila film po ugledu na Holivud gde smo proglašeni genicidnim, neobrazovanim, nekulturnim, zaostalim narodom (gledaj pažljivo serije o kriminalu i zločinima i nigde nećeš videti zle Hrvate, Muslimane, Ćiptare ali ćeš videti Ruse, Kineze i nas, a Ameri nevini i na strani pravde i prava. Hoćeš da kažeš da se on može meriti sa jednim Mikijem Manojlovićem, Lazarom Rstovskim, Radetom Šerbedžijom (ima ih još) koji nisu deklarativno hteli da se prihvate takvih uloga, ali se Nikola prihvatio te uloge i ne zaboravi da je bio 5 (peti) pik na audiciji, što znači da četvorica nisu hteli da prihvate tu ulogu, koja mu je sada najbolja preporuka u toj “obećanoj” Americi. Ja mu želim svu sreću i njegovoj porodici, ali kao karakter on za mene i moju prodicu više ne postoji.

  • Tako će i biti! A vi svi ne možete čak ni da mu pljunete pod prozor. Između njega i vas je svemir. On je talentovan, divan čovek, prijatelj, muž, otac a vi ste ljubomorni nesrećnici, kao i većina nas koja živi u ovoj zemlji na Balkanu.

Comments are closed.