NetBackup 10 redefiniše zaštitu podataka u oblaku pokretanjem Cloud Scale tehnologije

  0

  Veritas Technologies je najavio najnoviju verziju NetBackup-a koju pokreće Cloud Scale tehnologija, sledeća generacija vodeće NetBackup arhitekture, koja čini osnovu za autonomno upravljanje podacima i zaštitu podataka u velikoj razmeri, unutar okruženja višestrukih oblaka (multi-cloud).

  Savremena infrastruktura podataka sve više uključuje lokalne resurse, hostovane usluge i SaS aplikacije od više dobavljača javno dostupnih IT oblaka. Ovaj multi-cloud pristup stvara nove izazove upravljanja podacima, uključujući neočekivane troškove, operativnu kompleksnost i povećanu podložnost sajber napadima.

  Tehnologija skaliranja oblaka

  Veritas Cloud Scale tehnologija koristi vodeće veb-skejl IT tehnologije i tehnike za obezbeđivanje veće agilnosti i efikasnosti oblaka, uz istovremeno omogućavanje elastičnog, automatski dimenzionog (skaliranog) upravljanja podacima.

  Cloud Scale Technology stvara temelj ne samo za nove funkcije isporučene u sklopu NetBackup 10 rešenja, već i za Veritasovu strategiju transformacije zaštite podataka isporučivanjem autonomnog upravljanja podacima, predstavljeno je na firminom događaju “Conquer Every Cloud 2022”. Ova kompanija planira u budućnosti da njena tehnologija bude u stanju da autonomno alocira, optimizuje i popravlja usluge upravljanja podacima, istovremeno omogućavajući krajnjim korisnicima da uključe samouslužnu zaštitu i oporavak podataka, oslobađanje IT osoblje, kako bi se ono moglo posvetiti strateškim i transformacionim aktivnostima.

  NetBackup 10

  Pogonjen Cloud Scale tehnologijom, NetBackup 10 je prvo rešenje za upravljanje podacima koje je optimizovano za oblak i za skaliranje, koje primenjuje tehnologije veb-skejl tehnologiju i automatizaciju kako bi pružilo isplativije, efikasnije i sigurnije upravljanje podacima u okruženjima s više oblaka (multi-cloud).

  Snižen TCO kroz cloud-optimizaciju

  NetBackup 10 ima funkcionalnosti poboljšanog skladištenja podataka u okruženjima s više oblaka i orkestriranog grupisanja, uključujući duboku podršku za Amazon Web Services i proširenu podršku za Microsoft Azure, kako bi se smanjili troškovi skladištenja rezervnih kopija za do 95%.

  Vodeće usluge deduplikacije NetBackup-a su unapređene kako bi se dodatno umanjio njegov otisak u oblaku, dok usluge elastičnog računarstva u okruženjima s više oblaka pružaju tačnu razmeru kapaciteta koji su potrebni preduzećima u pravo vreme, dodatno smanjujući troškove.

  Uz podršku za sve glavne Kubernetes distribucije, NetBackup 10 sada obezbeđuje oporavak za više oblaka i na više platformi, omogućavajući korisnicima da povrate podatke koje žele bilo kojoj Kubernetes distribuciji.

  Povećana efikasnost kroz pojednostavljene, automatizovane operacije

  NetBackup SaaS zaštita sada je integrisana s NetBackupom 10 kako bi korisnicima omogućila pregled njihove celokupne imovine za zaštitu podataka s jednog mesta, a u svrhu upravljanja i usklađenosti.

  NetBackup 10 uključuje novu potpuno integrisanu osnovnu verziju NetBackup IT Analyticsa za pružanje sveobuhvatne analitike i izveštavanja baziranih na veštačkoj inteligenciji (AI) koja pojednostavljuje usluge zaštite podataka i ublažava rizike.

  NetBackup 10 sadrži novo automatizovano otkrivanje i zaštitu za više radnih opterećenja “platforme kao usluge”, uključujući Apache Cassandru, sve glavne Kubernetes distribucije i Microsoft Azure Managed SQL i Azure SQL.

  Poboljšana otpornost na rensomvere kroz integrisano skeniranje zlonamernog softvera

  NetBackup sada pruža automatsko skeniranje zlonamernog softvera (malvera) tokom sigurnosnog kopiranja (bekapovanja) i pre vraćanja, kako bi se osigurao oporavak podataka bez infekcije

  NetBack-upova već dovoljno moćna detekcija anomalija bazirana na AI-u, sada može automatski pokretati skeniranje malvera. Ova kombinacija usluga otkrivanja rensomvera u NetBackupu 10 pruža preciznu fleksibilnost koja omogućava brzu restauraciju čistih podataka

  NetBackup 10 proširuje podršku za nepromenjivo čuvanje, uključujući Microsoft Azure Blob Storage.