„Nepredmetni svet u nastanku“ Miljana Stevanovića u KvArt BW

0

Izložba „Nepredmetni svet u nastanku“ umetnika Miljana Stevanovića biće otvorena u utorak, 26. aprila u 19 sati u izložbenom prostoru KvArt BW, na drugom spratu tržnog centra Galerija.

Posetioci izložbe imaće priliku da pogledaju slike i crteže rađene suvim pastelom iz nekoliko umetnikovih stvaralačkih faza koje su objedinjene prirodom kao inspiracijom.

„Sa ovim radovima treba se suočiti izbliza, osetiti vibriranje višeslojno nanetih bojenih masa kojima ni u jednom trenutku nije narušena autonomnost, a združene čine savršenu celinu“, kaže Marija Lekić, istoričarka umetnosti.

Miljan Stevanović završio je osnovne i master studije na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu. Na istom fakultetu doktorirao je 2021. godine sa temom Veštački rajevi, simulacija utopijskih prostora metodom proširene stvarnosti – izložba slika u realnom i virtuelnom prostoru, pod mentorstvom prof. dr Vladimira Milanovića.

Izložbu „Nepredmetni svet u nastanku“ organizuju Galerija ŠTAB i umetnička inicijativa KvArt BW. Izložba će biti otvorena do 7. maja 2022. godine, a radno vreme galerije KvArt BW je svakog dana od 11 do 19 časova. Ulaz na manifestaciju je slobodan.