Da li želite da preuzmete Nedeljnik android aplikaciju?

DA | NE

Svet

Švarceneger o seksualnom uznemiravanju: "Nekoliko puta sam prešao granicu dozvoljenog, ali sam se osećao loše"

Zvezda filma "Terminator" govorila je za Men's Health da li bi, da može da vrati vreme, drugačije postupao sa ženama
Datum: 12/10/2018

Švarceneger o seksualnom uznemiravanju: "Nekoliko puta sam prešao granicu dozvoljenog, ali sam se osećao loše"

Foto: Profimedia

Optužbe protiv Arnolda Švarcenegera zbog neprikladnog seksualnog ponašanja pojavile su se mnogo pre nego što je zbog Harvija Vajnstina i drugih moćnih ljudi u Holivudu pokrenut pokret #MeToo.

Više žena optužilo je Švarcenegera da ih je dodirivao na neprihvatljiv način i bez njihove dozvole tokom trke za poziciju guvernerna Kalifornije 2003. godine.

U potonjim izjavama, Švarceneger je tvrdio da ne može tačno da se seti šta je to radio, s obzirom na to da su neke optužbe bile zbog događaja od mnogo decenija ranije.

"Mnogo toga nije tačno", rekao je on svojevremeno.

Godine 2011, zvezda "Terminatora" priznala je da je otac deteta svoje kućne pomoćnice, u jeku  venčanja sa sada već bivšom suprugom Marijom Šriver.

Sedamdesetjednogodišnji glumac govorio je za Men's Health da li bi, da može da vrati vreme, drugačije postupao sa ženama.

"Kad pogledam unazad, nekoliko puta sam prešao granicu dozvoljenog, a bio sam prvi kojem je zbog toga bilo žao. Osećam se loše zbog toga, izvinjavam se", rekao je Švarceneger.

"Kada sam postao guverner, želeo sam da se uverim da niko, uključujući i mene, ne čini ovakvu grešku. Zato smo uzimali kurseve seksualnog uznemiravanja, da bismo jasno razumeli, sa pravnog stanovišta i stanovišta svakodnevnog ponašanja, šta je prihvatljivo, a šta ne", rekao je on.

Nakon što je izabran za guvernera, uprkos optužbama za seksualno zlostavljanje, Švarcenger i njegovo osoblje su učestvovali na kursu o sprečavanju seksualnog uznemiravanja.

On je istakao i da je njegovo viđenje muškosti ostalo isto i u eri #MeToo.

"Nisam promenio svoje viđenje. Ja sam momak", rekao je on. "Neću promeniti moje viđenje toga ko sam. Žena koju sam najviše voleo bila je moja majka. Poštovao sam je i bila je fantastična žena. Uvek sam poštovao žene."

Ono što se promenilo je njegovo mišljenje o političkim protivnicima koje je nazivao "devojčicama".

"U to vreme, osećao sam da je to ispravna stvar", rekao je Švarceneger.

"Zvao sam ih devojčice jer nisu bili voljni da rizikuju. Svi su se plašili. Političari uopšte žele da rade male stvari, da ne rizikuju. Ali to nije dobro da im govorite jer, dugoročno gledano, radićete sa njima", zaključio je Švarceneger.


Ukupno komentara: 1Sva polja su obavezna.MeToo
12.10.2018 - 14:52
me too
ma ti si obican galamdzija, eto sto si ti, i tom galamom prikrivas svoje lose strane