Da li želite da preuzmete Nedeljnik android aplikaciju?

DA | NE

Svet

"Negirao je poreske prevare, pa platio milione": Špigl odgovorio Ronaldu

Ronaldov pravni zastupnik tvrdi da je nemački magazin Špigl izmenio ili izmislio dokaznu dokumentaciju u tekstu koji je naveo policiju Las Vegasa da ponovo pokrene istragu
Datum: 12/10/2018

"Negirao je poreske prevare, pa platio milione": Špigl odgovorio Ronaldu

Foto: Profimedia

Jedan od najboljih fudbalera sveta Kristijano Ronaldo optužen je za silovanje, a njegov pravni zastupnik tvrdi da je nemački magazin Špigl izmenio ili izmislio dokaznu dokumentaciju u tekstu koji je naveo policiju Las Vegasa da ponovo pokrene istragu.

Špigl je tim povodom pisao o čitavom slučaju i naveo da je to deo strategije advokatskog tima koji je okupio Portugalac.

"Kada je Špigl otkrio Ronaldove poreske prevare, njegovi advokati su to nazvali "novinarskom fikcijom", a on je negirao sve navode magazina.

A onda je platio milione evra kazne upravo za poresku prevaru. Špigl poseduje stotine dokumenata o optužbama protiv Ronalda, a u prethodnih godinu i po dana je ta dokumentacija dopunjena. Sve informacije su pažljivo proverene pre objavljivanja. Pre nego što je bilo šta pušteno u javnost, fudbaler je o tome obavešten, ali nije želeo da se izjašnava po tom pitanju. Nikada nije osporavao autentičnost dokumenata", navodi se između ostalog u tekstu.

O slučaju navodnog silovanja Špigl je prvi put pisao 2017. godine, a nemački magazin je tada objavio da je postojao sporazum o ćutanju između fudbalske zvezde i Katrin Majorge, navodne žrtve silovanja. Ipak, pre dve nedelje Majorga je u javnost iznela sve u vezi sa tim slučajem. Navela je tada da ju je Ronaldo silovao 2009. godine u jednom hotelu u Las Vegasu.

U toj priči pre dve nedelje Špigl je citirao dokumentaciju prema kojoj je - pre sklapanja sporazuma sa Majorgom - Ronaldov tim advokata tražio od igrača da im ispriča svoju verziju priče. Prema izveštaju, koji je u posedu nemačkog magazina, Portugalac je u svojoj verziji naveo da je Majorga nekoliko puta upotrebila reči "ne" i "prestani" kao i da joj se nakon toga izvinio. Nova verzija izgleda drugačije. Više se ne spominje da je Majorga negodovala.

Zbog priče Špigla, policija Las Vegasa ponovo je pokrenula istragu, uz najavu da će detaljno pregledati i DNK koji je uzet dan posle silovanja.

Međutim, u sredu se pred novinarima pojavio novi Ronaldov zastupnik Piter S. Kristijansen i rekao da su određeni delovi dokumenata "izmenjeni", a da su neki elementi "čista izmišljotina".

Nemački magazin to objašnjava kao nastavak strategije koju zastupnici fudbalske zvezde primenjuju neko vreme.

U zaključku, novinari Špigla napisali su da je za dalji razvoj situacije odgovorna lokalna policija i da je Ronaldo nevin dok se ne dokaže suprotno.


Ukupno komentara: 0Sva polja su obavezna.