Ne znate ni da postoji, a naša reprezentacija u lakrosu beleži odlične rezultate na Svetskom prvenstvu u Kanadi

1
Foto: Srpski lakros savez/FB

Grupa entuzijasta, koja je preletela okean, kako bi pod zastavom Srbije uzela učešće na Svetskom prvenstvu u lakrosu, nije samo učesnik turnira u Kanadi.

Srpski tim ostvario je tri pobede u četiri meča grupne faze i plasirao se u sledeću fazu takmičenja.

Možemo da pišemo pregršt redova o tome šta se sve događalo u duelima protiv Švajcarske, Holandije, Irske i Hong Konga, ali bi važnije od toga bilo da se upoznamo sa lakrosom.

To je sport koji igraju dve ekipe od po 10 muškaraca, odnosno 12 žena i u kojem je cilj da tešku gumena lopta, štapom koji ima “hvataljku”, ubaciti u protivnički gol.

Igra se u četiri četvrtine od po 15 minuta.

I za tih sat vremena, reprezentacija Srbije pokazala je da je bolji tim od Švajcarske, Holandije i Hong Konga. Bilo je tu rutinskih pobeda (protiv Švajcarske) ali i preokreta (u ostala dva susreta).

Jedini poraz od Irske, došao je nakon vođstva od 5:0.

Plasman u drugu fazu turnira je obezbeđen, a dane odmora reprezentacija je utrošila u poseti Kući slavnih lakrosa, u kojoj su čak trojica članova našeg tima – Ilija Gajić, Aleksandar Gajić i Rick Mang.

Zanimljivo je i to da u srpskoj reprezentaciji igraju i naši momci iz Amerike i Kanade.

1 KOMENTAR

  1. Drago mi je da se neko od nashi medija prikljucio podrsci ovim momcima iz Lacrosse reprezentacije i da ih podrzi u mukotrpnom entuzijazmu. Inace, ovo je drugi nastup reprezentacije Srbije. Prvi je bio 2015.g. kada Srpski Lacrose nije ni postojao u Savezu. I te 2015. ovi momci su ostvarili zapazen uspeh i bili u sredini tabele kao totalni pocetnici u svetu Lacrosse. Nakon toga jedva su se registrovali kao clanica Sportskog Saveza Srbije. Sramna podrska entuzijastima.

Comments are closed.