“Ne plačem nad svojom sudbinom. Na početku karijere sam imao drugačiji tretman, ali rezultatima sam zaslužio poštovanje…”

1
Tanjug/AP

Ako bi Novak Đoković stigao do novog pehara na Rolan Garosu, ponovio bi uspeh iz 2016. kada je objedinio pehare sa četiri najveća turnira.

Istovremeno, ostala bi mogućnost da na Vimbldonu i US Openu dostigne “kalendarski Grend slem”, što nije pošlo za rukom nikom od Roda Lejvera 1969. godine.

Đoković je danas apsolutno prva zvezda svetskog tenisa.

“Činjenica je da sam na početku karijere imao drugačiji tretman, ali danas sam svojim rezultatima zaslužio poštovanje, više pažnje medija i celokupnog sportskog sveta. Istina je i da sam na početku karijere možda imao manje pažnje i podrške jer dolazim iz dela sveta iz kojeg dolazim. Ali sve to me je nekako dodatno motivisalo. I ne pričam sada to iz neke želje da bih se sada ovde žalio i plakao nad svojom sudbinom, naprotiv. Meni je baš drago što je tako bilo jer je to nekako meni dozvolilo da krčim put koji me je ovde doveo”, rekao je Đoković uoči osmine finala Rolan Garosa protiv Nemca Jan-Lenarda Štrufa.

On je rekao i da mu je najbitnije bilo da ja izvuče motivaciju i snagu da pobedi teniski meč i napravim izvrsnu svetsku karijeru.

“U tome sam uspeo. Moj tim i ja smo se u poslednjih desetak godina trudili da izgradimo jedan brend koji je prepoznatljiv na svoj način, ima svoje vrednosti i karakteristike koje može da prepozna jedan sponzor koji će mi postati partner u životu. Kao što je danas slučaj sa mojim sponzorima. Ne žalim ni za čim i stvarno ne mislim da sam u nekom deficitu niti sa sponzorima niti sa bilo čim. Stvari su baš onakve kakve bi trebalo da budu i zadovoljan sam”, rekao je Novak Đoković.

1 KOMENTAR

  1. Ma care, uzivaj , sve si opravdao, da sad stanes vec si postigao za 1000 necijih zivota

Comments are closed.