“Najveći trener u istoriji kluba više nije sa nama. Učitelju, hvala na svemu”: Kako se Olimpijakos oprostio od Dude Ivkovića….

0
(BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/MO)

Preminuo je Dušan Duda Ivković.

Tužna vest probudila je Srbiju u četvrtak. Velikan jugoslovenske, srpske i evropske košarke Dušan Duda Ivković preminuo je u 78. godini.

Vest je potvrdio prvi čovek Dudinog Radničkog:

„U šest časova i 50 minuta Dušan je preminuo u bolnici u Beogradu od posledica vode u plućima i herpesa“, rekao je kratko Goran Kalinić.

Bio je jedan od najuspešnijih evropskih trenera svih vremena, svakako najuspešniji selektor košarkaške reprezentacije Jugoslavije na šampionatima Evrope na kojima je osvajao medalje u Zagrebu 1989, Rimu 1991. i Atini 1995.

Velike uspehe je ostvario i na klupskom planu. Sa Olimpijakosom je osvojio dve Evrolige (1997. i 2012.). Grčki klub se oprostio od legendarnog trenera saopštenjem na klupskom sajtu.

“Porodica ‘crveno -belih’ je razorena. Najveći trener Olimpijakosa i jedan od najboljih u Evropi, veliki Dušan Ivković više nije sa nama. Duda je otišao na dugo putovanje i ostavio iza sebe veliku prazninu. U takvim trenucima reči su loše”, piše u saopštenju Olimpijakosa.

“Učitelju, hvala vam na svemu što ste nam dali. Uvek ćemo vas se sećati. Ugodano put, Dudo”, zaključuje se u oproštaju grčkog kluba od legendarnog trenera.