Dodelom nagrada najboljim učesnicima Perwoll  Fashion Week-a završena je  45. po redu nedelja mode u Beogradu. U sofisticiranom prostoru BFW Choice u Rajićeva Shopping Centru, na mestu na kojem je najavljena i faktički započeta ova prolećna manifestacija, Modni studio Click je zahvaljujući brojnim medijskim partnerima i njihovim stručnim žirijima imao priliku da dodeli prestižne nagrade u 11 kategorija. Pored brojnih saradnika, manekena, dizajnera, stilista dodeli nagrada su prisustvovale i mnoge ličnosti iz javnog života.

Posebnu nagradu Beogradske nedelje mode dobile su dizajnerke iz Belgrade Design District-a koje su svojim revijama doprinele visokom kvalitetu ove prolećne manifestacije: Aleksandra Lalić, Milena Radović, Dejana Momčilović, GetUp Jasmina Vujović, SestreS, Budislava Keković i Vesna Kracanović.

Nagrada „Dragana Ćosić“  je ustanovljena sa željom da ne zaboravimo doprinos domaćoj  modi naše drage novinarke Studija B koja je bila velika podrška našim modnim kreatorima ali i oličenje stila, kako kroz prikaz mode u svojim emisijama tako i svojom ličnom svakodnevnom estetikom. Nagrade se dodeljuje onim novinarima koji se ističu po promociji, podršci i saradnji sa domaćim dizajnerima i jedna je od najvažnijih nagrada  na BFWu jer je dodeljuju sami modni dizajneri. Ovogodišnji laureat je Jelena Gajšek, koja već godinama kroz svoju emisiju „Stil“ prati modna dešavanja i promoviše domaće autore.

Nagradu Textil Designer Award, koju dodeljuje kompanija Textil za najboljeg kreatora dobila je Vesna Kracanović  za predstavljenu kolekciju “Sorbet”.

Modni magazin sa najdužom tradicijom na ovim prostorima Bazar dodelio je nagradu Bazart za najbolju komercijalnu kolekciju BONATTI.

Najbolji manekeni su Milica Lešić  i Dušan Petrov.

Magazin Lepota i zdravlje  tradicionalno dodeljuju nagrade za najbolju šminku, koju je ovoga puta dobio DNA tim za reviju Viktorije Džimrevske, dok je za najbolju frizuru nagradu ponela Dušica Dramićanin za reviju Bulka.

Portal WannabeMagazine dodelio  je nagradu  za najbolju digitalnu prezentaciju dizajnerki Gali Borović, zarazigranu, kreativnu, originalnu i jako smelu prezentaciju na društvenim mrežama.

Nedeljnik Gloria je Gloria Glam nagradu dodelio glumici Aleksandri  Janković, za najbolje stilizovanu javnu ličnost ove Beogradske nedelje mode.

Pobednik konkursa za mlade fotografe BFW Instashot je Andrej Mihajlović, koji kao nagradu dobija samostalnu izložbu na sledećem, 46. po redu Perwoll Fashion Week-u.  

Nedelju mode u Beogradu posetilo je više od 10.000 posetilaca, predstavljeno je više od 30 različitih programa sa više od 80 učesnika. Među mnogobrojnim utiscima koje su sa svojim čitaocima podelili strani modni novinari, izdvaja se objava u prestižnom svetskom magazinu FORBES koji je objavio reportažu sa manifestacije i dao za nju najbolje preporuke.

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.