Nacionalna akademija za javnu upravu Republike Srbije i Agencija za državnu upravu Republike Srpske potpisale Memorandum o saradnji

  0

  Nacionalna akademija za javnu upravu Republike Srbije i  Agencija za državnu upravu Republike Srpske, potpisale su danas u Beogradu Memorandum o saradnji. Svrha ovog Memoranduma jeste unapređenje odnosa između dve institucije i uspostavljanje okvira za održivu i dinamičnu saradnju u aktivnostima stručnog usavršavanja u javnoj upravi. Memorandum su potpisali Dražen Maravić, v.d. direktora Nacionalne akademije za javnu upravu Republike Srbije i Aleksandar Radeta, direktor Agencije za državnu upravu Republike Srpske.

  Ovim Memorandumom biće omogućeno unapređenje rada i stručnih kapaciteta u javnoj upravi, razmena dobre prakse, realizacija zajedničkih programa stručnog usavršavanja, kao i razmena državnih službenika u svrhu stručnog usavršavanja i uzajamnih boravaka na stažu.

  „ Nacionalna akademija za javnu upravu, do sada je potpisala niz Memoranduma o saradnji. Otvoreni smo da delimo i primamo znanje i iskustvo sa našim partnerima i raduje me što zajedno možemo da doprinesemo stručnom razvoju i unapređenju ljudskih resursa u javnoj upravi u čitavom regionu. Sa Agencijom za državnu upravu Republike Srpske imamo dobre odnose i veoma sam srećan što ćemo od sada zajedno raditi na tome da obe strane unaprede svoj rad, koji će kao krajnji rezultat dovesti do povećanja efikasnosti državne uprave.“ – izjavio je Dražen Maravić, v.d. direktora Nacionalne akademije za javnu upravu.

  Nacionalna akademija za javnu upravu Republike Srbije već uspešno sarađuje sa Nacionalnom školom za javnu administraciju Republike Francuske (ENA), Saveznom akademijom za javnu upravu Republike Austrije. Nedavno je potpisan i prvi međunarodni sporazum o saradnji digitalnim sertifikatom sa Nacionalnim centrom za javnu upravu i lokalnu samoupravu (EKKDA) Grčke.

  Nacionalna akademija za javnu upravu je centralna institucija sistema stručnog usavršavanja u javnoj upravi Republike Srbije, koja je osnovana sa ciljem da  unapređuje kompetencije zaposlenih u javnoj upravi, neophodne za kvalitetno obavljanje posla. Sprovođenjem programa obuke uz primenu savremenih oblika i metoda stručnog usavršavanja obezbeđuje se stalno unapređenje kvaliteta usluga koje javna uprava pruža građanima i privrednim subjektima.