Minimalna pobeda Engleske za prvo mesto u grupi: Češka je odustala u 12. minutu…

0

Fudbaleri Engleske pobedili su reprezentaciju Češke rezultatom 1:0 u poslednjem kolu grupe D Evropskog prvenstva, u meču koji je odgiran na Vembliju.

Strelac je bio Rahim Sterling u 12. minutu.

Englezi su prvi pripretili i to kako. Već u drugom minutu Sterlng je pretrčao čuvare i lobovao Tomaša Vaclika, ali je stativa pomogla Česima.

Međutim, desetak minuta kasnije nije bilo saveznika. Sterling se našao na drugoj stativi, Džek Griliš uputio centaršut i Englezi su poveli.

Iako su dali gol u ranoj fazi meča, reprezentativci Engleske su igrali u naletima. Pokušao je Hari Kejn izuzetno snažno u 25. minutu, ali je Vaclik sjajno intervenisao.

Ipak, Česi umalo da dođu do izjednačenja u 36. minutu utakmice. Tomaš Souček je pokupio odbitak nakon pomalo nespretne reakcije Luka Šoa, ali je lopta prošla malo pored gola.

U nastavku su prvi pripretili Česi. Vladimir Darida uputio šut u okvir gola, ali bez problema za Džordana Pikforda.

Fudbaler Liverpula Džordan Henderson je zatresao mrežu u 86. minutu, ali posle gledanja snimka pogodak nije priznat zbog ofsajda.

Česi kao da su već u 12. minutu odustali od pobede. Valjda je zato i Patrik Šik zamenjen u 75. minutu. Ipak, zbog bolje gol razlike koju ima Hrvatska, Česi su završili na trećoj poziciji.