Da li želite da preuzmete Nedeljnik android aplikaciju?

DA | NE

Magazin

Info

Međunarodna konferencija o zaštiti prava konkurencije

Konferencija će pružiti presek stanja i ponuditi zaključke u pogledu perspektive primene pravila o zaštiti konkurencije u Srbiji, trenutno veoma aktuelne teme u zemlji i svetu
Datum: 16/04/2018

Međunarodna konferencija o zaštiti prava konkurencije

Međunarodna konferencija o pravu zaštite konkurencije u Srbiji i regionu biće održana u Beogradu, 19. aprila, u hotelu Hilton, sa početkom u 9 časova.

Na osnovu iskustava EU i država članica, uključujući Nemačku i susednu Hrvatsku, konferencija će pružiti presek stanja i ponuditi zaključke u pogledu perspektive primene pravila o zaštiti konkurencije u Srbiji, trenutno veoma aktuelne teme u zemlji i svetu.

Na konferenciji će govoriti neka od najzvučnijih imena, eksperata na temu zaštite prava konkurencije, iz državnog i privatnog sektora među kojima su:

Dr Miloje Obradović - predsednik Komisije za zaštitu konkurencije Republike Srbije,

Nicholas Banasevic - rukovodilac jednog od odeljenja Direktorata za konkurenciju Evropske komisije, koji je direktno rukovodio slučajevima protiv Microsofta, Intela i Googla, kao i dr Harald Kalenberg - partner u advokatskoj kancelariji CMS (iz Štutgarta), jedne od 10 najvećih advokatskih kancelarija u svetu prisutne i u Srbiji, inače rukovodilac CMS grupe za pravo zaštite konkurencije.

Cilj konferencijeje da odgovori na važna pitanja, kao što su da li se može očekivati više nenajavljenih uviđaja, više sektorskih analiza, efikasan pokajnički (leniency) program, koja je verovatnoća da tužbe za naknadu štete postanu realna mogućnost u Srbiji i šta treba promeniti u postojećem pravnom okviru zaštite konkurencije.

Konferencija će se održati na srpskom i engleskom jeziku uz obezbeđen simultani prevod. Poziv za medije sa više detalja možete očekivati početkom sledeće nedelje - najkasnije do utorka 17. aprila, a agenda konferencije na srpskom i engleskom jeziku dostupna je OVDE.


Ukupno komentara: 0Sva polja su obavezna.