Londonski spektakl za sva čula – živi prenos nastupa Kraljevske opere u CineStar bioskopu oduševio Beograđane

  0

  Može se mirne savesti reći da je 9. decembar bio poseban dan za sve ljubitelje baleta i scenske umetnosti. Razlog je satelitski prenos uživokultne baletske predstave „Krcko Oraščić“ uživo iz Londona u CineStar bioskop, u Ada Mall-u.

  Sa glavne pozornice u čuvenom londonskog Covent Gardenu u direktnom prenosu je na CineStar platnu prikazano ovo slavno koreografsko, kostimografsko i glazbeno delo u izvođenju londonske kuće Royal Opera House!

  Veličanstvena produkcija „Krcka Oraščića“ uz  veličanstvenu muziku Čajkovskog,  beogradskoj publici je predstavljena putem najmodernije tehnologije CineStarovog audio-vizelnog sistema, što je, pokazalo se, kod prisutnih stvorilo osećaj kao da su u samom Londonu. Ova fantazmagorična priča o devojčici Klari i njenim avanturama, uz estetsku bravuroznost kostima i scenskih performansi, kao i uz neprolaznu muzičku vrednost, jednakim žarom oduševljava publiku širom sveta i nakon 140 godina od premijere.

  „Krcko Oraščić“ je prvi u nizu naslova koji su Kraljevski balet i Kraljevska opera pripremili za svetsku publiku, a koju će putem satelitskog prenosa u CineStar objektima moći pratiti i publika iz Beograda i Novog Sada.

  Sledeća projekcija je zakazana za 15. decembar, kada će Elena Stikina, Brajan Hajmel i Aleksej Markov oživeti još jedno remek-delo opere, Pučinijevu „Tosku“. Za 10. mart 2022. zakazano je izvođenje Verdijevog „Rigoletta“ na 171. godišnjicu njegove premijere, a repertoar Kraljevske opere svečano zatvara „La Traviata13. aprila 2022.

  Sa druge strane, Kraljevski balet je za sve ljubitelje baleta pripremio hvale vredan program koji uključuje adaptaciju čuvene Šekspirove drame „Romeo i Julija“, koja će biti prikazana u CineStar bioskopima povodom Dana zaljubljenih, 14. februara 2022. Za kraj, 19. maja 2022. biće izvedena legendarna baletska predstava „Labudovo jezero“.

  Eksluzivno živo emitovanje Royal Opera House repertoara možete doživeti samo jednom tokom zakazanih termina, dok snimci opera i baleta ostaju za potrebe školskih projekcija. Zato, ne propustite svoju šansu i doživite neponovljivo live iskustvo CineStar operskih i baletskih projekcija. Uz savršen spoj klasičnog i modernog, saznajte i mnoštvo zanimljivih informacija o baletu i operi, jer su uz projekcije uključeni i ekskluzivni isečci iza kulisa i intervjui.

  Saznajte više na cinestarcinemas.rs.