Dosta svetlosti, prostora, sedenje u udobnim kožnim sedištima koja su okrenuta jedna prema drugim, muzika sa osam zvučnika, automatska klima za prijatnih 19 stepeni i svi putnici uživaju u prelepom pogledu ka horizontu – ovo je nova Zafira Life na putu. Svako ko je upoznat sa imenom Zafira odmah će znati o čemu se ovde radi: fleksibilnost je najveći prioritet ovde … i prostor … i udobnost. Ovo je posebno tačno za novi model četvrte generacije koji dolazi u tri veličine: ,,Mala’’, ,,Srednja’’, i ,,Velika’’. Skrojena po meri za svaku potrebu, za svaki ukus. Zafira à la carte. Da li za kratke odlaske u kupovinu ili sportske, akcione avanturističke odmore sa grupom prijatelja, psom, prtljagom i daskom za surfovanje, uvek ima dovoljno mesta u Zafiri Life. Čak i ,,Mala’’ verzija ovog vana za sve potrebe sa dužinom od 4,60 metara može da primi do 3,6 kubnih metara prtljaga. A kada pogledamo unutar velike ,,L’’ verzije (5,30 metara) otvaranjem vrata prtljažnika otkriva se ogroman prtljažni prostor sa zapreminom do 4,9 kubnih metara i maksimalnom dužinom tovarnog prostora od preko 3,50 metara. Nosači za bicikle na zadnjem delu ili na krovu više nisu potrebni jer se bicikli mogu lagano smestiti unutar vozila.   

Unutra, nova Zafira Life može komforno da primi vozača zajedno sa još osam putnika, u zavisnosti od paketa opreme. Putovanje u sobi na točkovima nije problem sa prostranim modernim vanom. Ne samo da sedišta u drugom redu mogu da se uklone ili preklope, već takođe mogu i da se okrenu za konfiguraciju licem u lice sa opcionim konceptom sedenja koji uključuje i sto na preklapanje u sredini. Putovanje je i još više udobnije i prijatnije u opcionim kožnim sedištima. Naslonite se pozadi i uživajte u plavom nebu ili pogledu ka zvezdama. Panoramski stakleni krov otvara potpuno nove perspektive. Opel se fokusirao da sve učini što je komfornije moguće za putnike od prvog trenutka. Ulazak je lak, sa jednostavnim pokretom stopala ispod bočnih kliznih vrata koja se otvaraju elektronski u roku od nekoliko sekundi zahvaljući pametnim senzorima. 

Infozabavni sistemi ,,Multimedia Radio’’ i ,,Multimedia Navi Pro’’ nude čistu zabavu – oba dolaze sa sedmoinčnim ekranom osetljivim na dodir u boji i kompatibilni su sa Apple CarPlay i Android Auto aplikacijama. Naravno. Dvostruki tjuneri, grafički ekvilajzeri i osam zvučnika pružaju bogat zvuk. A u gradu, važna mesta su brzo i direktno dostupna zahvaljući 3D prikazu mape u Navi Pro sistemu.

Pored svog komfora koji nova Zafira Life nudi, bezbednost je takođe vrhunski prioritet. Prednja i zadnja panoramska kamera od 180 stepeni, head-up displej, upozorenje na frontalni sudar i adaptivni tempomat su samo par elektronskih pomagala koja obezbeđuju relaksiranu vožnju tokom vikenda ili na odmoru. A kada grupa stigne na svoju destinaciju, prtljag može da se iznese direktno ispred hotelske garaže (a ne na parkingu koji je dosta daleko). Zato što većina verzija Zafire Life ima maksimalnu visinu od 1,90 metara i mogu lako da uđu u standardne podzemne garaže.

Cene za novu Opel Zafiru Life kreću od €34,600 (u Nemačkoj, uključujući PDV) za Selection varijantu sa mestom za pet osoba, komfornim sedištima za vozača i suvozača kao i bezbednosnim sistemima i sistemima asistencije kao što su asistencija za kretanje na uzbrdici, tempomat sa limitatorom brzine kao i kontrola proklizavanja. Kako bi putnici očuvali svežinu, klima i tamno obojena Solar Protect termoizolaciona stakla su uključeni u cenu. Solar Protect ne samo da blokira sunčeve zrake, već takođe naglašava kul izgled ovog vana sa svojim tamnim prozorima.   

Koliko spektakularna čak i Zafira Life može da bude je evidentirano u jednom specijalnom koncept vozilu: ,,O-Team Zafira Life’’. Kao što ime samo govori, automobil je inspirisan vanom koji je transportovao osoblje u kultnoj američkoj akcionoj TV seriji iz 1980-ih.

Veliki točkovi, prednji bull bar i velika neon žuta traka na inače beloj i tamno plavoj boji pozadine čine ovaj koncept vrlo atraktivnim. Sa glasnim V8 zvukom, unikatan van je spreman za akciju. Enterijer je transformisan u koncertnu halu sa dodatnim pojačalom i zvučnicima visokih performansi snage 800 vati. Opel Zafira Life – istinski kul van za sve potrebe.

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.