Kristofer Hil: Prioritet mi je da shvatim šta se dešava u današnjoj Srbiji

2
(BETAPHOTO/MILOS MISKOV)

(Beta) – Novoimenovani ambasador Sjedinjenih Američkih Država (SAD) Kristofer Hil izjavio je danas da da mu je prvi prioritet da shvati šta se zapravo događa u današnjoj Srbiji, i ocenio da pun potencijal odnosa SAD i Srbije još nije ispunjen.

“Srbija je drugačija zemlja nego što je bila, neki prioriteti su se promenili. Ali ono što znam je da su ljudi ovde usredređeni na budućnost, kao što sam i ja”, rekao je Hil za Radio televiziju Srbije.

Na pitanje da li očekuje dalji razvoj odnosa SAD i Srbije u dobrom pravcu, Hil je rekao da dve zemlje imaju mnogo zajedničkih interesa, na mnoge delove sveta gledaju na isti način i da slična gledišta imaju u vezi s mnogim pitanjima.

“Volimo NBA, na primer. Pun potencijal odnosa još nije ispunjen, tako da mislim da možemo da radimo na tome zajedno”, naglašava novi ambasador SAD.

On je rekao da je ukrajinska kriza jedna od najdubljih u Evropi, te da se takva kriza nije mogla videti mnogo godina.

“Zastrašujuće je ono što vidimo da se dešava u Ukrajini svakog dana – stradanja civila, uništavanja velikih gradova od istorijske važnosti. Iskreno, nisam siguran gde bi to moglo da vodi, ali siguran sam da danas živimo u drugačijem svetu od onog pre 24. februara”, rekao je Hil.

2 KOMENTARA

  1. Пошто нас познаје скоро боље него ми сами себе, г. Хил би могао да своје шефове посаветује како да Срби и Американци буду истински пријатељи. А то није, сигурно, даља окупација КиМ, притисци “до пуцања” да се одрекнемо свега што чини суштину нашег народа, итд, итд. Преживели смо ми многе непријатеље, освајаче, назови пријатеље… Прегураћемо и ову борбу бикова на узаном и црвоточном брвну.

  2. У Србији се дешава то да Србија настоји да се ослободи од бритонско-германских окупатора, и неће се смирити док се од њих не ослободи и док не ослободи целокупну своју територију.

Comments are closed.