Knjaz Miloš se pridružio akciji pošumljavanja špica Ade Huje u organizaciji Supernatural-a

  1

  Na četiri kilometra od centra grada, na špicu Ade Huje, nalazi se danas jedina šuma na desnoj obali Dunava u Beogradu. Do pre samo nekoliko godina na ovom mestu bila je deponija, koja je, zahvaljujući inicijativi Udruženja građana Supernatural i akciji odgovornih pojedinaca, kompanija i institucija, pretvorena u šumu sa preko 1,000 stabala, 37 vrsta biljaka, 91 vrstom ptica i mnoštvom drugog živog sveta.

  Akciji pošumljavanja špica Ade Huje pridružili su se i zaposleni Knjaz Miloša, koji su zajedničkim snagama sa ostalim volonterima poslednjih dana miholjskog leta šumu obogatili sa još 30 sadnica platana, vrbe i jasena, kao i 300 hrastova lužnjaka.

  Uz paprikaš i dobru muziku, pod mantrom „Neka šuma bude s tobom“, odrasli i deca proveli su veseo dan ispunjen uživanjem u prirodi i druženju, i divnim osećajem zadovoljstva zbog doprinosa važnoj ekološkoj akciji. Zato će, u okviru kampanje „Ponos je u našoj prirodi“, brend gazirane mineralne vode Knjaz Miloš na ovaj i slične načine nastaviti da iskazuje poštovanje prema prirodi iz koje potiče, tradiciji, zajednici i pravim vrednostima.

  1 KOMENTAR

  1. Ове људе и овакве акције што више промовисати и свакако стимулисати. То је оно што је Београду неопходно и уоште што је и научно доказано да утиче на квалитет ваздуха.

  Comments are closed.