Kako mu je palo na pamet da izmeni Mesija? “Pa zato služe treneri…”

0

(Beta) – Trener Pari Sen Žermena Maurisio Poketino rekao je da sve radi za dobro ekipe i igrača, uključujući i to da zameni fudbalera Lionela Mesija u utakmici protiv Liona.

Pari Sen Žermen je sinoć pobedio Lion sa 2:1, a mnogi su bili iznenadjeni odlukom Poketina da zameni Mesija u 75. minutu pri rezultatu 1:1.

Jedan od najboljih fudbalera svih vremena Mesi je ovog leta kao slobodan igrač iz Barselone prešao u pariski klub. On je odigrao tri utakmice, ali još nije postigao gol za Pari Sen Žermen.

“Svi znamo da imao 35 sjajnih igrača u ekipi. Samo 11 može da igra, ne više. Odluke sam doneo za dobrobit ekipe i svakog igrača. Svaki trener o tome razmišlja. Ponekad to uspe, ponekad ne. Na kraju, zbog toga smo svi ovde. Ovakve odluke mora da donese trener”, rekao je Poketino, preneo je Skaj. 

Mesi je izgledao zbunjeno kada je video da će ga zameniti Ašraf Hakimi i razmenio je nekoliko reči sa trenerom kada je izlazio. Oni se pored klupe nisu rukovali.

“Što se tiče njegove reakcije, pitao sam ga kako je, a on je rekao da je u redu. To je to”, naveo je Poketino.

Pari Sen Žermen je pobedio golom Maura Ikardija u drugom minutu nadoknade vremena, pa je pariski klub ostao jedina ekipa sa maksimalnim učinkom u ligi od 18 bodova.