Još dva dana su otvorene prijave za drugi ciklus programa „Dizajn hab za premijum hranu“

  0

  Otvoren je javni poziv za kompanije za ulazak u drugi ciklus programa „Dizajn hab za premijum hranu“ koji se realizuje saradnji sa 2 haba – BIPS Habom za premijum hranu i Desing Taste Centrom. Konkurs će biti otvoren do 5. juna 2019. godine.

  Preduzetnicima u prehrambenoj industriji, sa idejama za inovativne proizvode, potrebna je podrška u razvoju proizvoda visoke vrednosti koji će biti u skladu sa trendovima na tržištu i potrebama potrošača. Kroz program podrške proizvodnji prehrambenih proizvoda vrhunskog kvaliteta, habovi će direktno pomagati malim i srednjim preduzećima da uđu na nova, maloprodajna i HoReCa ciljana tržišta koja pružaju priliku za uvećanje profita i rast proizvodnje.

  USAID Projekat za konkurentnu privredu je prošle godine pokrenuo koncept podrške proizvodnji prehrambenih proizvoda visoke vrednosti kako bi podržao inovacije u srpskoj prehrambenoj industriji. Cilj ove inicijative je da omogući raznovrsniju ponudu proizvoda visoke vrednosti na domaćem i stranim tržištima.

  Šesnaest proizvođača hrane će dobiti direktnu tehničku podršku habova kroz unapređenje tehnologije, dizajn proizvoda, pristup finansijama i marketing, kako bi razvili bolje dizajnirane i inovativne proizvode i povećali prodaju i izvoz.

  Detaljne informacije o proceduri i kriterijumima prijavljivanja nalaze se na veb sajtovima.

  Business Innovation Programs Srbija: https://bips.rs/premium-food-design-hub/

  Desing Taste Center: http://desingtastecenter.com/?fbclid=IwAR3aQ4TXrEa20GrmnxqdKwbzncFTS_xNpoaKawUyIsJR4Nn7cHaM1_ZOZTI