Ovaj jednostavni letnji potaž od paradajza odličan je kao lagani ručak u vrelim letnjim danima.

Sastojci

za 4 osobe

600 gr paradajza

1 crvenna paprika

1 krompir

1/2 štapića celera

1/2 šargarepe

1/2 glavice luka

40 gr putera

1 sveža ljuta papričica

1 kašičica belog brašna

7 dl povrtne supe (kocka)

1 baget hleb

50 gr rukole

3 kašičice sveže pavlake

100 gr masnog kiselog mleka

so

Priprema

1. Operite povrće, iseckajte ga na komade i prodinstajte na puteru. Dodajte iseckanu svežu ljutu papričicu, posolite, pospite brašnom, promešajte i postepeno dolivajte toplu supu. Ostavite da provri, pa smanjite vatru i kuvajte još oko 20 minuta.

2. Ostavite da se prohladi, pa sve propasirajte na sitno sito. Ponovo sipajte krem u šerpu, posolite i nastavite sa kuvanjem na umerenoj vatri još 10 minuta. Ostavite da se prohladi.

3. Isecite baget hleb na tanke kriške i prepecite ih na teflonskom tiganju bez začina. Operite i na krupno isecite rukolu. Umutite pavlaku i pažljivo promešajte je sa kiselim mlekom. Sipajte potaž u tanjire, a odozgo stavite 1-2 kašike pomešane pavlake s kiselim mlekom i malo rukole. Poslužite s krutonima od bageta.

Izvor: coolinarika.com

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.