Jedan od najznačajnijih pisaca stripova Alan Mur stavio tačku na karijeru: “Mislim da sam učinio dovoljno…”

1
Foto: Profimedia

Jedan od najznačajnijih fiktivnih pisaca, Alan Mur rešio je da stavi tačku na svoju karijeru.

Britanski Gardijan je ponovo objavio svoju vest iz 2016. kada je Mur obećao da će završni broj stripa “Liga izuzetnih džentlmena” biti njegov poslednji doprinos ovoj umetničkoj formi.

Njegov završni rad sa dugogodišnjim saradnikom Kevinom O’Nilom “The League of Extraordinary Gentlemen, Vol. IV, The Tempest #6” stigao je u prodavnice u sredu, piše portal Stripblog.in.rs. Stoga se ove nedelje obeležava Murova službena penzija koju je najavio još u septembru 2016. godine.

“Mislim da sam učinio dovoljno za stripove. Učinio sam sve što sam mogao. Mislim da bih, ako bih nastavio da radim na stripu, neizbežno iscrpeo ideje, neizbežno bi počeli da gledate kako obnavljam staro, a mislim da i vi i ja zaslužujemo nešto bolje od toga“, izjavio je Mur za Gardijan 2016. godine.

Alan Mur (65) je dugo bio otvoreni kritičar modernih stripova o superherojima, na koje je i sam uveliko uticao, zahvaljujući svojim delima kao što su čuveni Nadzirači, Betmen: Ubistveni Vic i Čudotvorac. Iako se Mur godinama polako povlači iz mejnstrim stripa, prvi put je javno objavio svoju nameru da se povuče u intervjuu iz 2014. godine.

1 KOMENTAR

  1. “Fiktivnih pisaca”? Da li ste ozbiljni? Ko vam je ovo prevodio, google translate?

Comments are closed.