Glumački žiri dodeliće nagradu „Dunavska lađa“

    0

    Glumački žiri u sastavu Janko Popović Volarić, Radivoje Raša Bukvić i Nives Ivanković dodeliće nagradu za najbolji film na ovogodišnjem međunarodnom filmskom festivalu „Dunav Film Fest“. U konkurenciji za glavnu nagradu, simboličnog naziva „Dunavska lađa“, naći će se osam novih filmskih ostvarenja podunavske kinematografije.

    Glumac, Janko Popović Volarić, regionalnoj publici poznat po ulozi u televizijskoj seriji „Kud puklo da puklo“, kao i u nagrađivanim filmovima „Goran“ i „Cosmic Sans“, njegov kolega Radivoje Raša Bukvić koji je ostvario brojne uloge u svetskim ostvarenjima, a domaću publiku osvojio zapaženom rolom u seriji „Besa“, kao i Nives Ivanković, koju je javnost zavolela u filmu „Zvizdan“, u serijima „Novine“ i “Lud, zbunjen, normalan”, imaće težak zadatak da odaberu najbolje delo podunavske filmske umetnosti.

    Drugo izdanje Dunav Film Festa održaće se u Smederevu od 20. do 25. avgusta, a ljubitelji filma imaće priliku da u autentičnom ambijentu srednjevekovne srpske prestonice pogledaju aktuelna filmska ostvarenja iz deset država kroz koje protiče reka Dunav.