Glavno pitanje australijskih medija danas: “Da li je Đoković lažirao putnu deklaraciju?”

2
EPA-EFE/ALESSANDRO DI MARCO

Prvi reket sveta Novak Đoković juče je pred australijskim sudom dobio prvi set u sagi koja je otpočela ukidanjem njegove vize, a koja još nije završena.

Porodica Đoković proglasila je pobedu, ali se saga nastavlja pisanjem australijskih i britanskih medija o Đokovićevoj putnoj deklaraciji.

Federalna Vlada Australije je u utorak kod Novaka pronašla propust u Australijskoj putnoj deklaraciji, dokumentu koji moraju da popune svi koji ulaze u Australiju, prenose australijski mediji. Oni pišu da je Đoković u tom dokumentu naveo da nije putovao u treću zemlju 14 dana pre nego što je sleteo u Australiju 5. januara.

Mediji su, međutim, pronašli “dokaze” da je Đoković viđen 25. decembra u Beogradu, gde je uslikan sa rukometašom Benfike i reprezentacije Srbije Petrom Đorđićem, a da je 2. januara viđen kako trenira u Španiji, u Marbelji. O tome piše Gardijan i prenosi kako je Đoković imigracionim službenicima naveo da je Teniska federacija Australije popunila formular u njegovo ime, ali je službenik koji je popunjavao formular uneo da je to učinjeno „na osnovu informacija koje je dostavio čovek koji je aplicirao za vizu”.

Prema australijskim zakonima, davanje lažnih ili obmanjujućih informacija australijskoj vladi je ozbiljan prekršaj koji podleže maksimalnoj zatvroskoj kazni u trajanju od godinu dana, prenose mediji.

Đoković je u Australiju doputovao iz Španije, sa presedanjem u Dubaiju, prema izjavi koju je dao sudu. Australijski Herald san piše da bi Đoković u Španiji morao da bude 22. decembra, pre 13.30 (po srednjeevropskom vremenu) da bi ispunio zahtev australijskih vlasti koji zahteva da dve nedelje pre ulaska u Australiju nema putovanja u treće zemlje.

2 KOMENTARA

  1. Цео утисак би се могао свести под једну од познатих Черчилових изјава, наравно, прилагођену овом тренутку: никада се у историји спортских догађаја није толико много људи уплашило од толико мало њих (у ствари, од само једног).

  2. Nije smeo da putuje, trenira, nekakvi dani.. e ajd lazirao je i da nije jeo a jeo pred polazak.. kako je samo terorista, zamislite jeo, bio a rekao vladi Australije suprotno.. hahahahaha uredjena zemlja, postuju se zakoni? koji? zakon da treba na konopcu izdrzati 2min da bi usao? i takav zakon treba da se postuje.. ovi isterali Aboridzine a naselili se zlikovci, bravo za pravdu.. Australija i USA je okupirana zemlja i svaki zakon je okupatorski

Comments are closed.